İnegöl Belediyesi’nin ‘Yalın Belediyecilik’ modeli hakkında personele yönelik eğitim faaliyetleri devam ediyor. Son olarak iyileştirme ve geliştirme eğitimleri kapsamında 4 farklı salonda 5 gün boyunca süren 15 seanslık eğitim, tüm kurum personelinin katılımları ile gerçekleştirildi.
İnegöl Belediyesi’nin ‘Yalın Belediyecilik’ modeli hakkında personele yönelik eğitim faaliyetleri devam ediyor. Son olarak iyileştirme ve geliştirme eğitimleri kapsamında 4 farklı salonda 5 gün boyunca süren 15 seanslık eğitim, tüm kurum personelinin katılımları ile gerçekleştirildi.
İnegöl Belediyesi’nde Kaizen Yönetim Modelinden esinlenerek başlatılan ‘Yalın Belediyecilik’ uygulamaları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda İnsan Kaynakları Yönetim Sistemleri Performans Ölçme ve Değerlendirme projesi hazırlanmış ve 2021 yılı Aralık ayında uygulamaya konularak hem tüm kamu kurumları arasında hem de İnegöl Belediyesi’nde ilk defa Kaizen metadolojisi referans alınarak kapsamlı ve nitelikli bir performans değerlendirme süreci gerçekleştirilmişti. Yapılan ölçme ve değerlendirme neticesinde değerlendirme sonuçları İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından analiz edilerek kurumsal performansı arttırmak amacıyla iyileştirme ve geliştirme eğitimleri planlandı.
“AMAÇ; YALIN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ TEMEL İLKELERİNİ KURUMSAL KÜLTÜRE DÖNÜŞTÜRMEK”
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Osman Kalkan ve Müdürlük personelleri Sezgin Koyun ile Yüsranur Başkent tarafından gerçekleştirilen iyileştirme ve geliştirme eğitimleri geçtiğimiz hafta 4 farklı salonda 5 gün boyunca 15 seans olarak tüm kurum personelinin katılımları ile gerçekleştirildi. İyileştirme ve geliştirme eğitim konuları hakkında bilgi veren İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Osman Kalkan; “Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban’ın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda; yaşam kalitesi yüksek, mutlu insanların yaşadığı bir gönül kenti kurmak için İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı büyük bir özveri ve heyecanla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda bugün yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız eğitim faaliyetleri ile yalın belediyecilik modelinin temel ilkeleri olan Tasarruf, Kalite, Verimlilik ve sürekli gelişim anlayışının her bir çalışanımız tarafında özümsenmesi ve bu anlayışın kısa ve orta vadede kurumsal bir kültüre dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde bir hafta boyunca çalışanlarımıza kurumumuzun temel değerleri ve temel değerlerimize uygun çalışan profilinin nasıl olması gerektiğini anlatarak, 2021 yılı ölçme ve değerlendirme sonuçları paylaşıldı. Ayrıca ölçme ve değerlendirme sürecinin nasıl işlediği kapsamlı bir şekilde izah edildikten sonra iyileştirme ve geliştirme konularına geçilerek iş çıktılarımızın istenilen kalite ve standartlarda olabilmesi ve yetkinliklerimizin performansımıza olumlu yönde yansıtılabilmesi için hangi tutum ve davranışları sergilememiz gerektiği hususları kapsamlı bir şekilde anlatıldı. Her seansın sonunda soru-cevap ve karşılıklı istişare ile iyileştirme ve geliştirme eğitimleri gerçekleştirilmiş oldu” dedi.
YÜKSEK PERFORMANSA YÜKSEK ÜCRET
Osman Kalkan, yine Belediye Başkanı Alper Taban’ın tensipleriyle yapılan ölçme ve değerlendirme sonuçlarına göre oluşacak olan performans seviyelerinin personel ücretlerine yansıtılması için çalışmaların devam ettiğini de ifade ederek; “Bu çalışma ile personelimizden yüksek performansla çalışana yüksek, performansı düşük olan çalışana ise belirlenecek oranlarda düşük ücret verilmek suretiyle kurumumuzda iş yükünü dengeli bir şekilde paylaştırarak ücret politikamızı da bu denge üzerine oturtmak istiyoruz. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü olarak, kurumsal verimliliği arttırmak ve sürekli gelişim ilkesini temel alarak personelimizi teknik ve mesleki alanda yetkinliğini yükseltmek için eğitim faaliyetlerimiz hassasiyetle yürütülecektir” açıklamalarında bulundu.