DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

İnegöl'de köyler doğal gazla buluşuyor

İnegöl Belediye Meclisi, 2026 yılının ilk toplantısını gerçekleştirerek kırsal mahallelerin kaderini değiştirecek kritik kararlara imza attı.

Giriş: 08.01.2026 11:05
Paylaş
İnegöl'de köyler doğal gazla buluşuyor

Belediye Başkanvekili Fevzi Dülger başkanlığında toplanan meclis, 17 gündem maddesini karara bağlarken, kırsal bölgelere doğal gaz ulaştırılması noktasında tüm sorumluluğu üstlendi.

Kırsal Mahallelerde Doğal Gaz Dönemi Başlıyor

Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri, kırsal yerleşim alanlarına doğal gaz altyapısının götürülmesi oldu. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan madde kapsamında, doğal gaz dağıtım şirketinin belediyeden talep ettiği taahhütler görüşüldü. İnegöl Belediyesi, kırsala hizmetin hızlanması adına; kazı sonrası kaplama işlemlerini üstlenmeyi ve 10 yıl içinde yaşanabilecek yol deplase maliyetlerini karşılamayı kabul etti. Meclis üyelerinin tamamının desteğiyle kabul edilen bu düzenleme ile belediye, kırsalda yaşayan vatandaşların doğal gaza kavuşması için mali yükümlülüğün altına girdi.

Boğazova İçin "Tam Uzlaşı" Kararı

Çayyaka Mahallesi Boğazova mevkisindeki bir parselin yayla vasfının değiştirilmesine yönelik imar planı teklifi, mecliste geniş yankı buldu. Meclis Başkanı Fevzi Dülger, geçmişte yapılan planların yargı tarafından iptal edildiğini hatırlatarak, bölgedeki 700’e yakın yapının durumunu çözmek istediklerini ancak bu konuda tam bir konsensüs sağlanması gerektiğini belirtti. "Bir meclis üyemiz dahi istemiyorsa bu adımı atmayacağız" diyen Dülger’in açıklamalarının ardından, ilgili imar talebi oy birliğiyle reddedildi.

2026 Yılı Denetim Komisyonu Belirlendi

Belediyenin mali ve idari işleyişini inceleyecek olan 2026 yılı Denetim Komisyonu üyeleri de bu toplantıda seçildi. Kapalı oylama usulüyle yapılan seçimler sonucunda; Mehmet Sargın, Murat Aydın, Süleyman Yılmaz, Nadim Sancar ve Fatih Mücahid Berber komisyon üyesi olarak görevlendirildi.

Yorumlar

Haber Arama