Kent Tarihi Araştırmaları ve Arşiv Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Osmanlı Kuruluş Döneminde Vakıf Kuran Kadınlar” başlıklı panelde, kadınların vakıf kültürü aracılığıyla toplumsal hayata yaptığı katkılar ele alındı. Prof. Dr. Mustafa Kara’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan ile Dr. Öğr. Üyesi Sezai Sevim konuşmacı olarak yer aldı.
Panelde Osmanlı’nın kuruluş döneminde kadınların şehir yaşamına, sosyal dayanışmaya ve kurumsal yapılara nasıl katkı sunduğu örnekler üzerinden değerlendirildi. Katılımcılar, Bursa’nın tarihine ve vakıf geleneğine farklı bir bakış açısıyla yaklaşma fırsatı buldu.
Programın ardından konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, kentleri güçlü kılan unsurun sadece yapılar değil, aynı zamanda kültürel hafıza ve dayanışma kültürü olduğunu söyledi. Saldız, Bursa’nın köklü tarihine dikkat çekerek kadınların toplumsal hayattaki rolünü ele alan bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını ifade etti. Panel, katılımcılara hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.





Yorumlar