DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
15°C
Bursa
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
10°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
10°C

Kavaklı’daki Binalar Kamulaştırılacak

Kavaklı’daki Binalar Kamulaştırılacak
A+
A-

Kavaklı Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan toprak kayması sonucunda tahliye edilen 57 daire ve 84 işyeri, Osmangazi Belediyesi tarafından kamulaştırılacak. Teknik Çalışma Komisyonu’nun hazırladığı rapor doğrultusunda alınan kamulaştırılma kararı, Osmangazi Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. 

Kavaklı Mahallesi Üftade Sokak üzerinde yer alan Uğur Apartmanı’nın arka bahçe duvarının 25 Mart Perşembe günü göçmesi nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Yaşanan toprak kaymasının ardından bölgede yer alan Uğur Apartmanı (A-B Blok), Üçyıldız Apartmanı, Uzunoğlu Apartmanı (A-B Blok) ile Yenigün İşhanı ve Sütmen İş Merkezi’nde bulunan vatandaşlar, tahliye edildi. Olayın ardından Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın talimatları doğrultusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nde görevli ekiplerden oluşan Teknik Çalışma Komisyonu kuruldu. Vakit kaybetmeden bölgede çalışmalara başlayan Teknik Çalışma Komisyonu, zemin ile ilgili incelemelerde bulundu. 

TOPRAK KAYMASI DEVAM EDEBİLİR

Yürütülen çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi, alan ile ilgili jeolojik-jeoteknik etüt çalışmaları yaparak, zemin ve temel etüt raporu hazırladı. Sondaj çalışmaları neticesinde hazırlanan raporda, bölgedeki kaymanın devam edebileceği ve bunu önlemek için bir istinat duvarı yapılması gerektiği öngörüldü. Ancak, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde kalan bölgede yapılaşmaya izin olmadığı için istinat duvarı inşa edilmesinin de söz konusu olmadığı belirtildi. Bursa Valiliği’nde İl Afet Acil Durum Müdürü ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü başkanlığında Teknik Çalışma Komisyonu ile birlikte gerçekleştirilen toplantı neticesinde, can güvenliği için yaşamanın son derece tehlikeli olduğu binaların Osmangazi Belediyesi tarafından kamulaştırılması yönünde karar kılındı. 

Bölgedeki 57 daire ve 84 işyerinin kamulaştırılması yönündeki önerge, Osmangazi Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Konu ile ilgili konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yaşanan toprak kayması neticesinde bazı binaların bir ve ikinci katlarına toprak doldu. Yaşanan olayda tek tesellimiz, can kaybı ve yaralanma yaşanmaması oldu. Vatandaşlarımız evlerini boşalttılar. Misafirlikte ya da başka evleri varsa orada kalıyorlar. Gerçekten üzücü bir durum. Uzun yıllardır orada yaşayan vatandaşlarımız var. Ancak zeminde bir sıkıntı var. Vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atmadan bir çalışma yapılması gerekiyor. Gerçekleştirilen zemin etüt çalışmaları ve yapılan toplantılar doğrultusunda yaşamanın tehlikeli olduğu binaların kamulaştırılması yönünde karar alındı. Osmangazi Belediyesi olarak ilçe sınırlarımız içerisinde yer alan bölgedeki binaları kamulaştırarak, yeşil alana dönüştüreceğiz” dedi.