DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Kestel’de Ramazan sofraları mahalleleri buluşturuyor

Kestel Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca geleneksel olarak düzenlenen sokak iftarları, bu yıl da ilçenin farklı mahallelerinde vatandaşları aynı sofrada buluşturuyor. Ramazan’ın birlik ve dayanışma ruhu bu kez Kale Mahallesi’nde kurulan uzun iftar sofralarında paylaşıldı.

Giriş: 10.03.2026 10:00
Paylaş
Kestel’de Ramazan sofraları mahalleleri buluşturuyor

Kale Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’un yanı sıra AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı İmren Çavuşoğlu, AK Parti Kestel İlçe Başkanı Nesri Demir ve yönetimi ile Kale Mahalle Muhtarı Ozan Karataş da katıldı.

İftar öncesinde alanda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ferhat Erol, mahalle sakinleriyle sohbet ederek Ramazan aylarını tebrik etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Erol, vatandaşların talep ve önerilerini de dinledi.

Ramazan’ın manevi atmosferinin hissedildiği programda yüzlerce mahalle sakini aynı sofrada buluştu. Kurulan iftar sofralarında paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duyguları ön plana çıktı.

Programda konuşan Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, sokak iftarlarının ilçedeki birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirterek, “Bu sofralar Kestel’in birliğinin ve kardeşliğinin en güzel yansımasıdır. Rabbim birliğimizi daim, sofralarımızı bereketli eylesin” dedi.

Başkan Erol, sokak iftarlarının komşuluk ilişkilerini de güçlendirdiğine dikkat çekerek, “Aynı sokakta yaşayan ancak günlük hayatın yoğunluğu içinde bir araya gelme fırsatı bulamayan komşularımız bu sofralarda yeniden buluşuyor. Tanışıyor, sohbet ediyor ve Ramazan’ın paylaşma ruhunu birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımızın neşesi, büyüklerimizin dualarıyla bu sofralar daha da anlam kazanıyor. Ramazan boyunca ilçemizin farklı mahallelerinde sokak iftarlarını sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri ise düzenlenen iftar programından duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklerin komşuluk ilişkilerini güçlendirdiğini ve Ramazan ayının manevi atmosferini yaşattığını ifade etti. Programda özellikle çocukların ve yaşlıların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Kestel Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı mahallelerinde sokak iftarları düzenlemeye devam edecek.

Yorumlar

Haber Arama