DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
15°C
Bursa
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C

Kültür Okulları ünlü psikolog Acar Baltaş’ı ağırladı

Bu sene kuruluşunun 20. yılına ulaşan Özel Kültür Okulları, EDUTALKS Eğitim Konuşmaları kapsamında düzenlediği ‘Kültür’le Gelişim Seminerleri’ eğitimci eğitimleri sonrası, velilere özel planlanan bilgilendirme toplantısında Prof. Dr. Acar Baltaş’ı ağırladı.

Merinos AKKM’de gerçekleşen “Hayatın Hakkını Veren Çocuklar Yetiştirmek” konulu konferansında sunum yapan Prof. Dr. Acar Baltaş, velilere önerilerde bulundu.

Ünlü Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş velilere yönelik konuşmasında, “Potansiyelini hayata yansıtacak çocuklar yetiştirmek için alışılmış, standart yaklaşım ve önerilerin dışında özgün görüşlere yer verilmelidir” dedi.

Konuşmasında, “Çocuklarla ilişkilerimizde hayatla ilgili genel bilgilerimiz her zaman yeterli olmaz. Çocukların her dönemi, gelişimlerine bağlı olarak farklı özellikler gösterir. Bu nedenle anne-baba olarak ne zaman, nasıl davranmamız gerektiği büyük önem kazanır” diyen Prof. Dr. Acar Baltaş, çocuklara verilecek bilgilerin, dönemi geçtikten sonra yeterince etkili olmayacağını dile getirdi.

Özel Kültür Okulları’nın velilerine yönelik düzenlediği “Hayatın Hakkını Veren Çocuklar Yetiştirmek” konuşu konferansında konuşan Prof. Dr. Acar Baltaş şunları söyledi:

“Çocuklarınızın, hayatta girdiği her ortamda fark edilmesini sağlayın. Onlara, hayatı sevdirip, potansiyelini hayata yansıtmayı öğretin. Çocuklarınızı sorumlulukla ödüllendirin ve yeterlilik duygusunun mücadele içinde kazanmasına izin verin. Çocuklarınızı, ‘Dünyada en iyi olmak’ gibi belirsiz ve gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hedefe yöneltmek yerine, onlara ‘Dünya için iyi bir insan olmak’ anlayışını benimsetin.