BSH Türkiye’nin, öğrencilere 21. Yüzyıl becerilerini kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Makers of Tomorrow (Geleceği Kodlayanlar) projesinde yeni dönem 17 Eylül’de başlıyor. Çocukları eğlenceli etkinliklerle kodlama dünyasıyla tanıştırmayı hedefleyen makersoftomorrow.online platformunda, bu yıl 47 farklı etkinlik odağında online eğitim verilecek. Proje kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerindeki kardeş okullarla her ay atölye çalışmaları da yapılacak.
Türkiye’de Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarıyla üretim yapan ve geleceği şekillendiren teknolojilere imza atan BSH Türkiye’nin, çocukların ve gençlerin 21. Yüzyılın temel becerileriyle donanmalarına destek vermek amacıyla hayata geçirdiği Makers Of Tomorrow (Geleceği Kodlayanlar) projesinde yeni dönem 17 Eylül’de başlıyor.
BSH Grubu’nun dünya çapındaki en büyük üretim merkezi ve en önemli üç Ar-Ge Merkezinden biri olan Çerkezköy Üretim Tesisleri’nde kurulan BSH Makers Lab’de (Kodlama Laboratuvarı), Aralık 2017’den bu yana, Kodluyoruz Derneği ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik kodlama, elektronik, robotik, 3D tasarım, mobil uygulama geliştirme ve algoritmik düşünce alanlarında eğitimler veriliyor. Çocuklar ve gençler yaş gruplarına uygun olarak Scratch, mBlock, Arduino IDE ve App Inventor programları ile algoritmik düşünce ve kodlamaya giriş yaparken kendi uygulamalarını da geliştirebiliyor.
Makers of Tomorrow ile Tekirdağ’da 10 ilköğretim ve ortaöğretim kurumu ile yakın iş birliğiyle yürütülürken, 23 Nisan’dan itibaren etkili olan pandemi şartları nedeniyle makersoftomorrow.online platformu üzerinden tüm Türkiye’deki çocuklara ve gençlere ücretsiz olarak kodlama eğitimi verilmeye başlandı.
Proje kapsamında 17 Eylül’de başlayan yeni dönemde, 47 farklı etkinlik odağında online eğitim verilecek.
Atölye çalışmaları başlıyor
Bu yıl önemli bir yenilik olarak, Türkiye’de 14 şehirden toplam 27 farklı kardeş okul ile atölye çalışmaları yapılacak. Bu atölyeler ile Amasya, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Samsun, Şanlıurfa ve Tokat’tan öğrencilerle online olarak bir araya gelinecek, çocukların ve gençlerin kendi malzemeleriyle bu eğitimleri evlerinde alabilmeleri sağlanacak.
Çocuklar ve gençler siteden nasıl yararlanacak?
makersoftomorrow.online platformu üzerinden verilen tüm eğitimler online ve ücretsiz olacak. Çocuklar ve gençler isterlerse kendileri öğrenebilecek, takıldıkları yerleri ise soru-cevap bölümünden proje yetkililerine iletebilecek. Öğretmenler ve veliler de kendi çocukları ve öğrencileriyle birlikte bu etkinliklere katılabilecek.
Bugüne kadar 3.000 yakın katılımcıya eğitim verilen projeyle her yıl 1.000 yeni öğrenciye ulaşılması, eğitim almış öğrencilerle de yoğunlaştırılmış eğitimlere devam edilmesi planlanıyor.
Bu kapanacak 20 saniye