DOLAR
35,1580
EURO
36,7392
ALTIN
2.977,58
BIST
9.949,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
9°C
Bursa
9°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
7°C
Cumartesi Çok Bulutlu
8°C
Pazar Az Bulutlu
9°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Malatya Turgut Özal’da ‘tarımsal’ sunum

Malatya Turgut Özal’da ‘tarımsal’ sunum
A+
A-

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi ile Ziraat Mühendisleri Odası’nın ortaklaşa düzenlediği “Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 175. Yıldönümü” etkinliğine online ortamda ev sahipliği yaptı.

Malatya’da Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Tarım Yerleşkesi’nde üniversitenin kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleşen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut moderatörlük yaptı.

Tarım ve çiftçi dostu bir üniversite olduklarının altını çizen Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, kayısının Malatya için çok ciddi ekonomik değeri bulduğunu ifade etti. “Sıfır atıklı üretim” tesisi olarak dizayn ettiğimiz Kayısı ve Kayısı Ürünleri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 10 yılı aşkın süredir çalışmasını yürüttüğü Prebiyotik Kayısı Çekirdeği Ekstresi ürünümüz Kayısı’nın üretimini gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Karabulut,  tarımın bir iş olmadığı gibi meslek ve sektör de olmadığını kaydederek, “Tarım bir sanattır” dedi.  

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ise, milli savunma kadar stratejik bir konumda olduğunu kaydederek,  “21. yüzyıldaki tarım politikalarında küresel rekabet, iklim değişiklikleri, artan nüfus, salgın hastalıklar, rakip ülkelerin tarım ve istihdam politikaları gibi birçok unsuru da dikkate alarak hareket ediyoruz. Bakanlık olarak Ar-Ge çalışmalarımız için çeşitli kaynaklardan yaklaşık 1 milyar lira bütçe kullanıyoruz” diye konuştu.