DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
10°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
10°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C

Malatyalı Vekil, Arapgir’e turizm desteği istedi

Malatyalı Vekil, Arapgir’e turizm desteği istedi
A+
A-

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 800 yıllık Cemevi bulunan Arapgir’in Onar Köyü’ndeki yapıların korunması amacıyla turizm desteği istedi.

MALATYA (İGFA) – Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Malatya’nın Arapgir İlçesinde bulunan Onar Köyü’nün tarihi önemine değinerek, Arapgir, Kemaliye ve Ağın Turizm destinasyon bölgesi içerisinde bulunan ve bu bölgede turizm açısında ayrı bir çekim merkezi oluşturacak yatırımlar istedi.
Arapgir Onar Köyü’nde Anadolu’nun en eski Cem Evi olduğunu, tarihi kaya mezarları ve Göktürk Alfabeleri ile Yazılı Yazıtlarının bulunduğunu belirten Fendoğlu, bu tarihi değerlerin incelenmesi, kazı çalışmalarının ve araştırmaların yapılması, ayrıca çevre düzenlemesinin yapılması için Turizm Bakanlığı’ndan destek istedi.
MHP Malatya Milletvekili Fendoğlu, “Danişmentlilere ev sahipliği yapmış Arapgir’de, Oğuzların Bozok Kolu, Bayat Boyu, Onar Oymağından, Hoca Ahmet Yesevi Soyundan Gelen Şeyh Hasan Onar’ın Kurduğu, Anadolu’nun En Eski Cemevi Onar Köyünde dir. Bu Cemevi’ne ev sahipliği yapan Onar’da bulunan kaya mezarları köyün tarihi önemini ayrıca göstermektedir.  19 Kaya Mezarı Roma dönemine dayanmakta ve mezar odalarının bir kısmı yaşam ve ibadet mekânı olarak da kullanılmıştır. Ayrıca son dönemlerde Göktürk Alfabeleri ile Yazıtlar bulunmuş ve bunların bilimsel olarak incelenmesi önem arz etmektedir” diye konuştu
.