Özel Medicabil Hastanesi çalışanları mandala ile Alzheimer hastalığına dikkat çekti. Çalışanlarının sağlığına yönelik faaliyetlere önem veren Özel Medicabil Hastanesi, 1-30 Eylül Dünya Alzheimer Ayı farkındalık etkinleri kapsamında çalışanlarını mandala eğitiminde buluşturdu.
Özel Medicabil Hastanesi’nın toplantı salonunda gerçekleşen eğitime, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, hastane çalışanları ve Sağlıklı Yaşam Koçu Şenay Gültan katıldı.
Eğitim ve Alzheimer hakkında değerlendirmelerde bulunan Medicabil Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, “Sağlık Bakanlığı sağlık hizmetinde kalite standartları doğrultusunda ve akreditasyon süreçlerinde derki; ‘Çalışanlarının motivasyonunu yükseltmek onların da sağlığına katkı sağlayacak faaliyetler düzenleyin.’ Biz de Medicabil ailesi olarak ‘1-30 Eylül Dünya Alzheimer Ayı’ nedeniyle hem Alzheimer hastalığının önlenmesi hem de kişilerin motivasyonunu yükseltme, zihni arındırma, istirahata alma ve beyni bütün gün meşgul eden yüklerinden bir süreliğine uzaklaştırmaya yönelik bir faaliyet organize ederek çalışanları mandala eğitiminde buluşturduk. Mandala şifa olsun” diye konuştu.
“ALZHEİMER HASTALIĞININ OLUMSUZ ETKİLERİNİ AZALTIYOR”
Medicabil çalışanlarına mandala uygulaması hakkında bilgi veren Sağlıklı Yaşam Koçu Şenay Gültan da, mandalanın Alzheimer hastalığının tedavisinde olumlu etkileri olduğunu, mandala çiziminin travma semptomlarının şiddetini kayda değer derecede azalttığı ifade ederek, “Sanskritçe’de ‘daire tamamlama’ anlamına gelen mandala kendimizi keşfetmek için kadim bir öğretidir. Odaklanma ve konsantrasyonu sağlayan mandala sezgileri ve yaratıcılığı harekete geçiren sağ beyin için oldukça etkili bir aktivitedir. Sağ beyinle sol beynin aynı anda çalışmasını sağlayan mandala sanatı, Alzheimer hastalığının birçok olumsuz etkisini azaltmada etkili oluyor. Mandala, ünlü psikiyatrist Carl Gustav Jung tarafından da sık kullanılan bir yöntemdir. Psikanalizin kurucusu olan Carl Gustav Jung, mandala meditasyonunu tedavi destekleyici olarak kullanan ilk psikiyatristtir. Jung, mandalalar gibi yuvarlak çizimlerin insanlara huzur ve sükunet verdiğini söylemiştir. Yetişkinlerde mandala, hem psikiyatrik bozuklukların tedavisinde hem de yapılan tedavilerin etkisini artırmak için kullanılan bir araç olmuştur. Alzheimer hastalığı için de anksiyete bozuklukları ve travma sonrası stres bozukluğu yaşayan bireylerde mandala çiziminin travma semptomlarının şiddetini kayda değer derecede azalttığı tespit edilmiştir” dedi.
Bu kapanacak 20 saniye