DOLAR
35,1852
EURO
36,7126
ALTIN
2.967,32
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C

Mardin’de meslek ustalarına Vali Demirtaş’tan ziyaret

Mardin’de meslek ustalarına Vali Demirtaş’tan ziyaret
A+
A-

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, telkâri, bakır, cam altı ve uçurtma alanında meslek ustası olup ve el sanatlarında emek sarf eden ustaları ziyaret ederek, meslekleri ile ilgili bilgiler aldı.

MARDİN (İGFA) – Meslek ustalarını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ile birlikte ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş, ilk olarak 65 yıldır gümüş işleme sanatıyla uğraşan ve UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazineleri ödülüne layık görülen telkâri ustası Suphi Hindiyerli’yi ziyaret etti. Daha sonra birçok ülkede Mardin’i temsil eden uçurtma ustası Zahit Mungan’ın atölyesine de uğrayan Vali Demirtaş, bakır ustası Hasan Özcan, cam altı ustası Hamdin Turgay ve hem cam altı ustası hem de masal anlatıcısı Tacettin Toparlı’nın işyerlerine de uğrayarak meslekleri üzerine sohbet etti.

Ziyaretlerde vatandaşların da sorun ve taleplerini dinleyen Vali Demirtaş, Mardin’de birçok alanda el sanatlarıyla uğraşan meslek ustaları olduğunu anımsatarak, “Maalesef bu ustalarımız artık çırak yetiştiremiyorlar. Bizler bu el sanatlarının gelecek nesillere ulaşmasını umuyoruz. Hem Mardin Valiliği, hem de Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bu mesleklerimizi ve ustalarımızı UNESCO’ya dahil etmek için bir çalışma başlattık. Biliyoruz ki Mardin, zengin kültürünün önemli bir parçasını el sanatları oluşturmaktadır. Bu bağlamda Mardin, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına “Zanaat ve Halk Sanatları” temasıyla başvuru yapmak için hazırlıklara başladık. Gümüş işlemeciliği (Telkari), bakırcılık, el işlemeciliği,  gibi alanlarda çalışma yapan tüm ilgili kişiler ile tek tek görüşeceğiz” diye konuştu.