DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

‘Mavi Nefes’le çevre bilinci

‘Mavi Nefes’le çevre bilinci
A+
A-

Marmara Denizi’nde doğal yaşamı etkileyen ve afet niteliğinde olan müsilaj kirliliği ile mücadele kapsamında kurulan Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu kararı ile bilinçlendirme faaliyetleri için hayata geçirilen Mavi Nefes Gezici Eğitim Otobüsü’ndeki eğitimlere, 9 okuldan 280 öğretmen ve öğrenci katıldı.

Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu’nca alınan kararlar çerçevesinde bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarını yürütmek üzere, Sivil Toplum Örgütü olarak Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) görevlendirildi. TURMEPA tarafından Marmara Bölgesi’nde farkındalığın artırılması amacıyla hayata geçirilen ‘Mavi Nefes Gezici Eğitim Otobüsü’nün ikinci durağı, Kocaeli’nin ardından Bursa olmuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan etkinlikte Kent Meydanı’nda konuşlanan Mavi Nefes Gezici Eğitim Otobüsü’nde 5 gün boyunca çocuklara hem çevre eğitimi hem de robotik kodlama ve üretim becerileri eğitimleri verildi.

Bursa’da Sıfır Atık bilinciyle Robotik Kodlama ve Üretim Beceri Atölyeleri eğitimine Hoca İlyas Ortaokulu, Hürriyet Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Altıparmak Fethi Açançiçek Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Bursa Atatürk Anadolu Lisesi, Setbaşı Ortaokulu, Bursa Anadolu Erkek Lisesi, Salih Şeremet Ortaokulu, Cem Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere 9 okuldan 280 öğretmen ve öğrenciye eğitim verildi.

Üretim Becerileri Atölyesi’nde el-göz koordinasyonu yetkinliği kazanan ve sahip oldukları yetkinlikleri geliştiren katılımcılar, mekanik sistem tasarlayabilecek. Tasarlanan mekanik sistemler sıfır atık ve daha mavi bir dünya için geliştirilecek projelerin prototiplerini oluşturuyor. Oyunlaştırma temelli yaklaşım ile STEAM aktivitelerine entegre edilerek aktarılan kodlama bilinci, katılımcıların Temiz Deniz temalı oyunlar gibi dijital bileşenler geliştirmesine de yardımcı oldu.