DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Mevlana Camii çevresindeki çökme riski gideriliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yürüttüğü altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla yaşam alanlarını daha güvenli hale getirmeye devam ediyor.

Giriş: 30.01.2026 14:08
Paylaş
Mevlana Camii çevresindeki çökme riski gideriliyor

 Bu kapsamda, Nilüfer ilçesi Kültür Mahallesi’ndeki Mevlana Camii çevresinde bulunan ve çökme riski taşıyan istinat duvarı için kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, güzergâhtaki trafik akışını aksatan ve tehlike arz eden mevcut yapıyı kaldırarak yerine modern ve dayanıklı bir duvar inşa ediyor. Bölgedeki güvenlik risklerini tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen çalışmalar, kesintisiz bir mesaiyle sürdürülüyor.

Yeni inşa edilecek istinat duvarı, teknik planlamalara göre 120 metre uzunluğa ve ortalama 6,5 metre yüksekliğe sahip olacak. Yapının mukavemetini sağlamak amacıyla projede yaklaşık 950 metreküp beton ile 50 ton demir kullanımı öngörülüyor. Ayrıca, zemin hazırlığı ve sağlamlaştırma çalışmaları kapsamında toplamda 4 bin metreküp kazı ve dolgu imalatı gerçekleştirilecek.


Bu yatırımla birlikte hem bölgedeki yaya ve araç trafiği güvenli hale getirilecek hem de olası toprak kaymalarının önüne geçilerek sürdürülebilir bir çevre düzenlemesi sağlanacak.

Yorumlar

Haber Arama