DOLAR
34,2790
EURO
36,9978
ALTIN
2.993,25
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Açık
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

MHP’li Büyükataman’dan İP Genel Başkanı Dervişoğlu’na sert yanıt

MHP’li Büyükataman’dan İP Genel Başkanı Dervişoğlu’na sert yanıt
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, İP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na yönelik yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin terörle mücadeledeki kararlılığını vurguladı. Büyükataman, Bahçeli’nin tarihi öneme sahip açıklamalarının, terörün ve terörden beslenen odakların hesaplarını bozduğunu belirtti.

Bahçeli’nin Liderlik Anlayışı

Büyükataman, Devlet Bahçeli’nin “Önce Ülkem ve Milletim, Sonra Partim ve Ben” anlayışıyla hareket ettiğini ve Türkiye’nin menfaatlerini her şeyin üzerinde tuttuğunu ifade etti. “Sayın Bahçeli, her zaman aziz milletimizin ve devletimizin menfaatlerini önceleyen duruşuyla milletimizin takdirini toplamış bir liderdir,” dedi.

Küresel Tehditler ve MHP’nin Rolü

Bölgesel ve küresel krizlerin hızla arttığı bu dönemde, Bahçeli ve MHP’nin önemli bir görev üstlendiğini belirten Büyükataman, Türk milletinin istikbali için her türlü zorluğa göğüs gereceklerini dile getirdi. “Savaş sınırlarımıza kadar dayanmışken, bölgemiz ateş çemberi haline gelmişken milli varlığımız üzerindeki tehditleri göremeyenlerin açıklamaları, iyi niyetli değildir,” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu’nun Açıklamaları

Büyükataman, Dervişoğlu’nun açıklamalarının hiçbir inandırıcılığı olmadığını ve millet nezdinde karşılık bulmadığını belirtti. “Dervişoğlu, Bahçeli’nin konuşmalarını bağlamından kopararak, İP’ini kurtarma çabasını açıkça ortaya koymuştur,” dedi. Dervişoğlu’nun devletin kurumlarına “gayrimeşru” demesinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına ve milletin birliğine yönelik açık bir saldırı olduğunu vurguladı.

Yabancı Başkentlerin Takdiri

İP’in kuruluşunda yol göstericilik yapan yabancı başkentlerin, Dervişoğlu’nun açıklamalarını takdir ettiğini ifade eden Büyükataman, “Partisi dağılmanın eşiğinde olan Müsavat Efendi, çürük ipini kürsüden fırlatarak, Genel Başkanımızı hedef alarak siyasi ikbalini kurtarmaya çalışıyor,” diye konuştu.

MHP’nin Kararlı Duruşu

Büyükataman, Bahçeli’nin ifadelerinin net olduğunu ve Türkiye’nin terörle mücadelesinden taviz vermeyeceğini belirtti. “Terör belası tamamen temizlenene kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin mücadelesi sürecektir,” dedi. Devlet aklından habersiz olanların Bahçeli’nin ve MHP’nin duruşunu idrak edemediğini ifade etti.

Türkiye’nin Bekası İçin Mücadele

Büyükataman, Bahçeli’nin bu tarihi duruşunun, ABD ve İsrail’in Türkiye’yi hedef alan komplolarını çürüttüğünü vurguladı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ve Türk milletinin milli varlığı, Milliyetçi Hareket Partisi için her şeyin önündedir,” dedi.

Gelecek Vizyonu

Büyükataman, Yüce Allah’ın izni ve milletin desteği ile terör örgütünün tasfiyesinin gerçekleşeceğini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terör belasını tarihe gömeceğini söyledi. “Türk Asrı’nda terör sorunu ülkemizin gündeminden tamamen çıkmış olacaktır,” ifadelerini kullandı. Rahatsız olanların, büyük Türk milletinin gönlünde mahkûm olacağını ve siyasi çöplüğe gideceklerini belirtti.