Bursa 19’ncu Kitap Fuarı içinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ve her gün farklı okulların atölye çalışmalarıyla renklenen standlar büyük ilgi gördü. Misafirler ile karşılıklı etkileşim içinde gerçekleştirilen atölye çalışmaları kapsamında; okullarda öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar tanıtılırken ziyaretçiler de o çalışmaların içine çekildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi desteği ile düzenlenen Bursa 19. Kitap Fuarı, ziyaretçilerini 11-20 Mart 2022 tarihleri arasında ağırladı. Bursa’da düzenlenen, 300’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı kitap fuarında okullar da öğrencileriyle birlikte söyleşi-panel etkinlikleri ve etkileşimli atölye çalışmalarıyla yer aldı.
Fuar etkinlikleri kapsamında; okullar tarafından kurulan Robotik Kodlama, Masal, Karikatür, Gıda, Biyoloji, Elektrik-Elektronik, Moda Tasarım, Özel Eğitim (Seramik, Ahşap, Tekstil), eTwinning & DynEd, Güzellik ve Saç Bakım Atölyeleri de ilk günlerden itibaren ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
Bölgenin kültürel hayatına önemli katkılar sağlayan kitap fuarında on gün boyunca düzenlenen panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 65 kültür etkinliği gerçekleştirildi. İmza günlerinde yazarlar okurlarıyla buluştu. Birçok değerli yazar, şair ve bilim insanının yer aldığı fuarda 80 etkinlik ve 350 yazar ile bir araya gelen ziyaretçiler, kitapların keyifli dünyasına yolculuğa çıktı.
Bu kapanacak 20 saniye