DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
15°C
Bursa
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
10°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C

Misi Akademi’de Hikaye Atölyesi düzenlendi

Misi Akademi’de Hikaye Atölyesi düzenlendi

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, “Yılın Yazarı Sait Faik” etkinlikleri kapsamında Misi Akademi’de bu defa “Hikayenin Her Şeyi” başlıklı atölye düzenliyor. Toplam 10 saat sürecek atölyenin ilk bölümünde,  öykü yazarı Akın Tek, katılımcılara, hikâyelemenin temel unsur, araç ve tekniklerini anlattı ve seçilen örnekleri konuştu.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Misi Akademi’de bu defa hikayeler konu edildi. “Yılın Yazarı Sait Faik” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Misi Akademi, öykü yazarı ve Türk Dili Birimi Öğretim Görevlisi Akın Tek yürütücülüğünde gerçekleşti. Aynı zamanda çevirmen, Okuma Atölyesi ve Yazarlık Atölyesi Eğitmeni olan Akın Tek, 10 saat sürecek atölyenin ilk bölümünü hafta sonunda tamamladı. Çevrimiçi düzenlenen atölyeye Bursa dışından da çok sayıda kişi katıldı. Hikâyenin Her Şeyi (Kurmacanın Doğası) isimli 10 saatlik eğitimin ilk yarısında Akın Tek, hikâyeleme araçları ve teknikleri üzerinde durdu.  Akın Tek, bu amaca yönelik olarak roman, öykü, masal, sinema filmi, tiyatro oyunu, çizgi roman gibi kurmaca türlerinden örneklerle karakter, olay örgüsü, tema, ironi, sembol, bakış açısı gibi temel hikâyeleme kavramlarını katılımcılarla irdeledi. Tek, atölyede bu unsurların ve tekniklerin sorgulayıcı edebiyat ve kaçış edebiyatı ikiliğindeki kullanılma biçimleri ve bunun okur tarafından nasıl yorumlanabileceğini de katılımcılarla tartışmaya açtı.  Etkileşimli bir biçimde ilerleyen derste, nitelikli yazarlığın kapıları aralandı.
Katılımcıların hikâyelemenin temel unsur, araç ve tekniklerini tanıyabilmeleri,belli bir kurmacanın niteliği hakkında tartışabilmeleri ve  daha verimli bir okuma stratejisini deneyimleyebilmeleri amacıyla gerçekleşen atölyenin ilk yarısında Akın  Tek ile katılımcılar; kurmacanın, yaşamı anlama uğraşında etkili bir araç olup olmadığı konusunu da ele aldı. Atölyenin ilk gününde “Kurmaca nedir” ve “Nitelikli eser nasıl tarif edilir”  konuları üzerine  konuşan Akın Tek ikinci günde de öyküler üzerinden olay örgüsü üzerine katlımcılarla paylaşımda bulundu. Atölyenin ikinci bölümü 26 -27 Mart tarihlerinde yine öykü incelemeleri ile devam edecek.

ETİKETLER: