DOLAR
34,2536
EURO
37,6447
ALTIN
2.914,94
BIST
9.137,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Yağmurlu
25°C

Mudanya Triatlonu heyecanı başlıyor

Mudanya Triatlonu heyecanı başlıyor
07.10.2024
A+
A-

ESRA CAN
Mudanya Kaymakamlığı ve Mudanya Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Mudanya Triatlonu’nun basın toplantısı, Mudanya Polisevi’nde yapıldı. Toplantıya Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, Mudanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çağlar Yeni, Mudanya İlçe Jandarma Komutanı Ercan Yavuz, Mudanya İlçe Emniyet Müdürü Atakan Ateşli, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Triatlon Federasyon Başkan Vekili Bülent Cendik, Triatlon Organizasyon Komite Başkanı Ender Baş ve Mudanyalılar katıldı.

Başkan Dalgıç: “Mudanya’da Triatlon düzenlemek istiyordum”

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, toplantıda yaptığı konuşmada, “Göreve gelir gelmez hep aklımda Mudanya’da bir triatlon organize etmek vardı. Üç disiplinli bir spor branşı. Yüzme, koşu ve bisiklet var. Oldukça zor bir mücadele. Mudanya, tarihi boyunca büyük mücadelelere sahne olmuş bir ilçedir. Bu triatlonu düzenlemek için il spor müdürlüğü ve kaymakamlığın desteğiyle önemli adımlar attık. Hedefimiz, bu yarışı önümüzdeki yıllarda uluslararası hale getirmek” dedi.

Kaymakam Terzi: “Mudanya’nın tanıtımında önemli bir adım”

Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi ise, “Bugüne kadar Mudanya’nın tarım kenti olduğunu vurguladık. Ancak şimdi sporla da Mudanya’yı tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu triatlon, ilk defa düzenlenecek ve umarım geleneksel hale gelir. Yarışın kazasız geçmesi için gerekli tedbirleri aldık. Yarış sırasında bazı yollar kapatılacak, bu nedenle vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yarış Detayları ve katılım

Mudanya Triatlonu, bu hafta sonu yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Yarış, yüzme, bisiklet ve koşu etaplarından oluşacak. Organizasyon, Mudanya’nın spor alanındaki potansiyelini ortaya koymayı ve ilçeyi uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlıyor.