Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi farklı sektörlerde faaliyet gösteren 21 kişilik Tanzanyalı iş insanları heyetini üyeleriyle buluşturdu.
Çeşitli temaslarda bulunmak, iş birliklerine imza atmak için Türkiye’de bulunan 21 kişilik Tanzanyalı iş insanları heyeti MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Alpay ve üyelerin ev sahipliğinde Bursa’da MÜSİAD üyeleriyle buluştu.
Makine, İnşaat malzemeleri, Kimya-ilaç, Tekstil ile Otomotiv Yan Sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren heyet MÜSİAD üyeleriyle B2B Projesi “İkili İş Görüşmeleri” gerçekleştirdi.
B2B görüşmeleri öncesi gerçekleştirilen tanışma programının açılışında konuşan MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Alpay; “Ülkemizin dış ticarette özellikle Afrika kıtasına yaklaşımı ve açılımı hepinizin malumunuz. MÜSİAD’ın da Afrika bölgesine bakışı ve yaklaşımını da ifade etmem lazım. Bizim o bölgeye bakışımızı ve yaklaşımımızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımıyla ifade etmemiz lazım. Yani Afrika denilince Batılılar gibi orayı doğal kaynaklar ve petrol diye görmemek lazım. Kazan kazan şeklinde karşılıklı menfaate dayalı bir ilişki kuracağız. Hem bizler kazanacağız hem de Tanzanyalı iş insanları kazanacak. Hem ticaret yapacağız hem de insanlarımızın kaynaşmasına vesile olacak kültür ortamı oluşturmayı amaçlıyoruz. Hem Bursa’mıza hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacak işbirliklerin sağlanmasına inşallah vesile oluruz” dedi.
“BURSA VE TANZANYA ARASINDA TİCARETİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
Heyet adına bir konuşma yapan Tanzanya NMB Bank (Uluslararası Mikrokredi Bankası) Kıdemli Müdür Yardımcısı ve Ticaret Geliştirme Daire Başkanı Alex Mgeni de Türkiye’de ve Bursa’da olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, Bursa MÜSİAD’lı iş insanlarıyla iş birliklerine imza atacaklarına inandığını belirtti.
Makine, İnşaat malzemeleri, Kimya-ilaç, Tekstil, Genel Ticaret ve Otomotiv Yan Sanayi sektörlerinden temsilcilerin heyette yer aldığını söyleyen Alex Mgeni, “Bursa’da olmaktan çok mutluyuz. MÜSİAD Bursa Şubesi’ne bizleri misafir ettiği için teşekkür ediyoruz. Türkiye sanayi ve teknoloji alanında kendini geliştirmiş ve bizlerde iş birliği yapmak için buradayız. Bu organizasyonun da çok verimli geçeceğine inanıyoruz. Niyetimiz iş insanlarımızla Türkiye’de ki iş insanları arasında ortaklık ve iş birliklerini arttırabilmek. Bu organizasyonun faydalarını ve artılarını hep birlikte göreceğiz. Türkiye ve Tanzanya arasında ticaret köprüsü kurmayı umut ediyoruz” dedi.
Program konuşmaların ardından ikili iş görüşmeleri (B2B) ve İşletme gezileri ile sürdü.