DOLAR
34,4719
EURO
36,2124
ALTIN
2.961,83
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
yildirimwebbanner

Müslümanların dini inanç ve ibadetlerine dair çarpıcı anket

Müslümanların dini inanç ve ibadetlerine dair çarpıcı anket
A+
A-

MAK Danışmanlık Şirketi tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen bir anket, toplumun dine ve dini değerlere bakışını ortaya koydu.

Mak Danışmanlık tarafından yapılan anket, Türkiye’de yaşayan Müslümanların dini inançları konusunda önemli bir tablo ortaya koydu. Ankete göre, Türkiye’de yaşayan Müslümanların büyük bir kısmı dini inançlarına dair temel konularda şüpheye düşmüş durumda.

Ankete göre, Türkiye’de yaşayan Müslümanların %14’ü Allah’a inanmıyor. %25’i meleklere, %24’ü Kur’an-ı Kerim’in vahiyle geldiğine inanmıyor. %74’ü evdeki Kur’an-ı Kerim’i okumuyor. %37’si Peygamber Efendimize inanmıyor. %45’i kadere inanmıyor. %27’si öldükten sonra dirileceğine ve hesap vereceğine inanmıyor.

Anketin çarpıcı sonuçları arasında, Müslümanların dini eğitime ve ibadete katılımının da düşük olduğu görülüyor. Ankete göre, %68’i Kur’an-ı Kerim’i Arapça hattından okuyamıyor. %75’i hiçbir Kur’an kursuna eğitim almak amacıyla gitmemiş. %83’ü Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealini hiç okumamış. %85’i cennete gideceği kesin olsa bile cennet için ölmeyi düşünmüyor. %77’si Peygamber Efendimizin hayatını okumamış. %43’ü hiç camiye gitmemiş. %55’i Ramazan ayında dahi oruç tutmuyor. %70’i dini ile ilgili bilgileri öğrenmek için okumadığını belirtiyor. %78’i namaz kılmıyor. %20’si dua etmiyor. %59’u selamlaşırken selamünaleyküm demiyor. %10’u günah işlediğini biliyor ve pişman bile olmuyor. %35’i gusül abdesti almıyor veya bilmiyor.

Bu sonuçlar, Türkiye’de dinin toplum içindeki yerinin ve dini bilincin farklılık gösterebileceğini göstermektedir. Aynı zamanda bu sonuçlar, dinin ve dini bilincin korunması, yayılması ve daha iyi anlaşılması için toplumsal çabaların önemini vurgulamaktadır. Dinin toplum içinde daha iyi anlaşılması ve yaşanması için eğitim, bilinçlendirme ve diyalog faaliyetlerinin artırılması gerektiği ortaya çıkmaktadır.

Bu kapanacak 20 saniye