DOLAR
32,2120
EURO
35,0665
ALTIN
2.529,74
BIST
10.739,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem LGBT merkezi iddialarını yalanladı

A+
A-

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem “CHP’li Nilüfer Belediyesi LGBT için özel merkez kurdu” başlığıyla servis edilen haberlerin asılsız olduğuna dair sert açıklamalarda bulundu. Başkan Erdem böyle bir merkezin olmadığını belirterek ‘Asıl hedef CHP’ dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem sosyal medyada gündem olan “CHP’li Nilüfer Belediyesi LGBT için özel merkez kurdu” iddialarına cevap verdi. Son günlerde medya ve siyaset tarihine geçecek, inanılmaz olaylar yaşıyoruz diyen Başkan Erdem “Adeta bir akıl tutulması yaşanıyor. Biliyorsunuz sosyal medya üzerinden Nilüfer Belediyesi’ne yönelik bir karalama kampanyası başlatıldı.  Bir yerden düğmeye basıldı ve bir anda sosyal medyada, yandaş basında ve birçok internet yayınında aynı başlığı görür olduk. “CHP’li Nilüfer Belediyesi LGBT için özel merkez kurdu” başlığıyla servis edilen asılsız haberler yayınlandı.Hemen yazılı bir açıklama yaparak iddiaların asılsız olduğunu söyledik.” dedi.

LGBT BİREYLERE ÖZEL MERKEZ YOKTUR

Nilüfer Belediyesi’nin LGBT bireylere özel herhangi bir merkezi olmadığının altını çizen Başkan Erdem “Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Nilüfer Gençlik Evi’nde gençlere yönelik Toplumsal Cinsiyet Atölyesi organize etmiştir. Bahsedilen merkez Nilüfer’de gençlerin eğitim çalışmalarını yürüttüğü bir mekandır ve LGBT bireylere özel bir merkez değildir. Bahsedilen atölye çalışmasında gençlere; toplumsal cinsiyet eşitliği, temel kavramlar, şiddet ve şiddetle mücadele yöntemleri gibi konuları içeren bir eğitim verilmesi planlanmıştır.Bunları açıkladık ancak buna rağmen karalama kampanyalarına devam ettiler” diye ekledi.

ÜLKÜCÜ GRUP NİLÜFER GENÇLİK EVİNİ BASTI

Nilüfer Gençlik evine bir baskın düzenlendiğini vurgulayan Başkan Erdem “Nilüfer Kent Konseyi’ni ve Gençlik Evi’ni hedef tahtasına koydular ve bu kışkırtmaların sonunda kendisine “ülkücü gençlik” diyen bir grup Nilüfer Gençlik Evi’ni bastı. Ardından İçişleri Bakanlığı’nın hakkımızda soruşturma başlatacağı duyumunu aldık. Ardından Cumhuriyet Kadınları Derneği ile ülkücü gençler belediyemizin önünde tekbir getirerek bizi kınayan açıklamalar yaptılar. Belediyemizin Eşitlik Birimi’ni “LGBT Dayatma Merkezi” olarak tanımlayıp eleştirdiler. Yani biz ne dersek diyelim sesimizi duyan olmadı. Ardından bazı siyasi partiler de “bu merkez ahlaka aykırı” diyerek bizi kınadılar. Yani hâlâ olmayan bir merkez üzerinden kampanya yürütüyorlar” şeklinde konuştu.

“NİLÜFER BELEDİYESİ KARALAMA KAMPANYALARININ HEDEFİ OLDU”

Başkan Erdem “Eşitlik Birimi sadece Nilüfer Belediyesi’ne özgü bir oluşum değildir. Bizzat İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle pek çok belediye bünyesinde Eşitlik Birimi kurulmuştur. 
Bu birim toplumun farklı kesimlerine toplumsal cinsiyet eğitimleri de vermektedir. Hergün bir kadın cinayetiyle ya da bir şiddet haberiyle uyandığımız bir zamanda insanlara bu eğitimlerin verilmesinden doğal ne olabilir? Öte yandan Milli Eğitim bünyesinde bile toplumsal cinsiyet eşitliği içeriğiyle sosyal organizasyonlar yapıldığını biliyoruz. Gençleri şiddet kavramını sorgulamaya yöneltmesi bakımından bu da doğru bir iştir. Ama Nilüfer Belediyesi yapınca işte böyle siyaseten karalama kampanyalarına hedef olur”dedi.

ASIL HEDEF CHP’DİR

Nilüfer Belediyesi sanki gençleri eşcinselliğe teşvik ediyormuş gibi asılsız, kasıtlı ve siyaset uğruna halkı yanıltarak kamu barışını bozacak yayınlar yapıdığını vurgulayan Başkan Erdem “Bunları reddediyorum ve kınıyorum. Vatandaşlarımızdan, bu yalan haberler üzerine kurulu karalama kampanyalarına alet olmamalarını ve gerçeği sorgulamalarını rica ediyorum.Yandaş basının bu süreçte attığı başlıklar nasıl bir nefret suçu işlendiğinin kanıtıdır. Sonuç itibarıyla bu siyasi bir linç girişimidir ve öyle anlaşılıyor ki asıl hedef CHP’dir”dedi.