DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
15°C
Bursa
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
11°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C

Nilüfer Belediyesi sosyalleşmede yaş sınırı tanımıyor

A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin 55 yaş üstü vatandaşlara yönelik hizmet vermesi amacıyla Altınşehir ve Beşevler mahallerinde hizmete sunduğu Olgun Gençlik Merkezleri, sosyal-kültürel etkinlikleri ve atölye çalışmalarıyla ayda ortalama 2 bin kişiyi ağırlıyor.

Her yaştan insanın sanatsal ve sportif etkinliklerde yer alarak sosyalleşmesini amaçlayan Nilüfer Belediyesi, açtığı Olgun Gençlik Merkezleri ile 55 yaş üstü vatandaşlara yeni beceriler edinerek üretimde bulunma ve sosyalleşme olanağı sağlıyor.

Üst yaş grubu bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek ve sosyal izolasyonu önlemek amacıyla 2016 yılında Altınşehir’de, 2021 yılsonunda da Beşevler’de açılan Olgun Gençlik Merkezleri, orta yaş kuşağının uğrak mekanı oldu.

Orta yaş ve üstü bireylerin buluşma noktası olan merkezde, katılımcıları yaşlılık ve yalnızlık duygularından arındırıp hayata bağlayan çok sayıda etkinlik düzenleniyor.  Bin 623 üyesi bulunan Altınşehir ve 152 üyesi bulunan Beşevler Olgun Gençlik Merkezleri bünyesinde Kasım ayında açılan atölyeler büyük ilgi gördü. Merkezde üyelere ücretsiz olarak kağıt rölyef, yoga, İngilizce, gitar, bağlama, ritim, kara kalem-yağlı boya resim, ahşap boyama, çini, örgü, amigurumi, tango, halk dansları ve satranç eğitimleri veriliyor. Merkezlerde ayrıca sosyal ve kültürel etkinliklerde düzenlenirken, katılanlar hem kendilerini geliştiriyor hem de keyifli zamanları paylaşıyor.

Nitelikli akran etkileşimine ortam sağladığı için üyelerinin yalnızlık duygusundan sıyrılıp sosyalleşmesine olanak sağlayan Olgun Gençlik Merkezleri, zihinsel ve fiziksel aktivitelere olanak tanıyan çalışmalarıyla da üyelerini yaşlılıkla ilgili olumsuz inançlardan uzaklaştırıyor.

Yaşlılık psikolojisine teslim olmadan yeni hobiler edinerek kendilerini geliştirmekten son derece memnun olduklarını ifade eden Olgun Gençlik Merkezi katılımcıları, kendi yaş gurubundaki insanlarla birlikte üretip aynı keyfi paylaşmalarına olanak sağlayan bu tür merkezlerin çoğalması dileğinde bulunuyorlar.

ETİKETLER: