Toplantı, Nilüfer Nikahevi’ndeki Nilbel Lokal’de düzenlendi ve etkinliğe Başkan Özdemir’in eşi Nuray Özdemir, Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile 35 kadın derneğinin temsilcileri katıldı.
Başkan Özdemir, Nilüfer’in “kadın kenti” olduğunu vurgulayarak, kadınların daha özgür bir yaşam sürmeleri için kreş sayısını artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Özdemir, “Yeni kreşimiz eğitime başladı, iki kreşin inşaatı sürüyor. Hedefimiz 20 kreş açmak” dedi.
Toplantıda ayrıca Nilüfer Kadın Kooperatifi ön plana çıktı. Başkan Özdemir, kooperatif aracılığıyla kadınların ekonomik bağımsızlıklarını artırmayı amaçladıklarını belirterek, “Türkiye ve dünyanın önde gelen markalarıyla iş birliği yaparak el emeği ürünlerimizi yüksek ücretlerle satmak istiyoruz. Bu, üreticilerimizin gelirini artıracak” ifadelerini kullandı.
Örgütlenmenin önemine dikkat çeken Özdemir, Nilüferli kadınlara mahalle derneklerine veya kooperatife üye olma çağrısında bulunarak, “Örgütlü olursanız gücünüz artar. Dayanışma ve birlikte iş yapabilme kültürü, Nilüfer bilincini güçlendirir” dedi.
Toplantının devamında dernek temsilcileri, faaliyetlerini, üye yapılarını ve taleplerini Başkan Özdemir ile paylaştı.






Yorumlar