DOLAR
32,1996
EURO
35,0153
ALTIN
2.505,18
BIST
10.731,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

NİLÜFER’DE BUDAMA ATIKLARINI TOPLAMA DÖNEMİ BAŞLADI

NİLÜFER’DE BUDAMA ATIKLARINI TOPLAMA DÖNEMİ BAŞLADI
A+
A-

Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kentte bulunan ev, site ve bahçelerden çıkan budama atıklarını topluyor. 15 Mart 2021 tarihine kadar düzenli bir şekilde toplanacak olan budama atıkları, organik içeriğe sahip kompost gübreye dönüştürerek, toprağa kazandırılacak.

Budama atıkları

Nilüfer Belediyesi, kentteki ev, site ve bahçelerden çıkan budama atıklarını düzenli bir şekilde topluyor. Çevre ve görüntü kirliliğine sebep olmaması için 15 Mart 2021 tarihine kadar belirlenen programa göre kentin birçok mahallesinden toplanan budama atıkları, çöpe değil toprağa kazandırılıyor. Budama atıklarının düzenli bir şekilde toplanabilmesi için vatandaşların, budama atıklarını taşınabilir, araca yüklenebilir boyut ve ağırlıkta hazırlamaları ve 1 gün öncesinden özel mülkiyetlerinin dışında toplama araçlarının girebileceği ve alım yapılabilecek uygun bir alana çıkararak, Nilüfer Belediyesi’ne bildirmeleri gerekiyor. Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, budama atıklarını bulunduğu yerden alarak, atık sahalarına bırakıyor. Toplanan budama atıkları, Alaaddinbey Mahallesi’ndeki atık sahasında bulunan yonga makinesinden geçirilip, toprağın altına gömülerek, organik içeriğe sahip kompost gübreye dönüştürülüyor. Elde edilen kompost gübreler, kent genelindeki park, bahçe ve çeşitli alanlarda kullanılıyor.

Uygulama sayesinde ekonomik olarak büyük tasarruf elde eden Nilüfer Belediyesi, çevrenin korunmasına ve ekonomiye de büyük katkı sağlıyor.

Budama atıkları

Bahçe ve budama atıklarının toplanacağı gün ve mahalleler şu şekilde:


Pazartesi: Altınşehir, Ertuğrul, 23 Nisan, Balat, Ahmet Yesevi, Minareliçavuş, Beşevler, Alaaddinbey.

Salı: Yüzüncüyıl, 23 Ekim, 19 Mayıs, Çamlıca, Odunluk, Gümüştepe.

Çarşamba: Görükle, Dumlupınar, Üçevler, Çalı, Demirci.

Perşembe: Fethiye, Ataevler, Işıktepe, Barış, Kültür, Kayapa, 30 Ağustos, Hasanağa.

Cuma: İhsaniye, Karaman, Esentepe, Konak, Ürünlü.

Cumartesi: Cumhuriyet, Balkan, Kurtuluş, Akçalar, Kızılcıklı.