Pandemi kısıtlamaları nedeni ile yaklaşık 1.5 yıldır konserlerden uzak kalan sanatçıları ve sanatseverleri müzikle buluşturan 6. Nilüfer Caz Tatili’nin üçüncü gününde gündüz ses yürüyüşü yapıldı, akşam da Flapper Swing ve Alp Ersönmez konserleri ile müzik keyfi yaşandı.
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 6. Nilüfer Caz Tatili müziğe ve etkinliklere hasret kalanlara keyif dolu anlar yaşatıyor. Doğada, pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen konser ve etkinlikler büyük ilgi görüyor.
6. Nilüfer Caz Tatili’nin üçüncü gününde Balat Atatürk Ormanı’nda iki konser vardı.
Sanatseverler Alp Ersönmez ve Flapper Swing konserleri için Balat Atatürk Ormanı konser alanını doldurdu. Gecede ilk olarak sahneye çıkan Flapper Swing’in başarılı müzisyenleri Erhan Erbelger, Tomas Hetmanek, Tamer Temel ve Volkan Topakoğlu, Nevin Hetmanek’in seslendirdiği şarkılara başarılı performanslarıyla hayat verdi. Dinleyenleri 1920 ve 1930’ların caz ve swing repertuarı ile akustik bir yolculuğa çıkaran grup, müzikseverleri, cazın altın çağının eşsiz parti atmosferine götürdü.
Flapper Swing’in ardından sahne alan Alp Ersönmez ve ekibi, Ersönmez’in 2021’de çıkardığı “Cereyanlı” isimli albümünde yer alan parçaları, en az parçalar kadar enerjik ve tempolu olan festival izleyicisi için çaldı. Albümde sequencer ve bilgisayar ile desteklenmiş besteleri, sahnede Engin Recepoğulları, Barış Doğukan Yazıcı, Çağrı Sertel, Ediz Hafızoğlu, Alp Ersönmez ile birlikte etkileyici bir performansla müzikseverlerle buluşturdu.
Konserlerin sonunda sahneye çıkan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız başarılı müzisyenlere teşekkür etti.
Müzik tutkunları “Ses Yürüyüşü”nde buluştu
Nilüfer 6. Caz Tatili kapsamında çok sayıda etkinlik de düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri de ses yürüyüşüydü. Etkinliğe renk katan yürüyüşe katılanlar, doğal seslere kulak verdi. Ableton desteğiyle Murat Sezgin önderliğinde gerçekleşen yürüyüş, Karaman Pazar Alanı’ndan başladı. Katılımcılar yürüyüş sırasında kalabalık içerisindeki doğal seslere kulak vererek, farklı ritimleri yakalamaya çalıştı. Murat Sezgin, amaçlarının müzik ve ses arasındaki ritim üzerine farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. Etkinlik sonunda katılımcılar deneyimlerini dile getirerek merak ettikleri konular üzerine sohbet gerçekleştirdi. Katılımcıların kaydettiği sesler, ‘radioaporee’ adlı müzik sitesine kayıt edilerek arşivlenecek.
Bu kapanacak 20 saniye