DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Nilüfer’de katılımcılar kendi parfümlerini tasarladı

Nilüfer Belediyesi, "Aromaterapi Doğal Parfüm Atölyesi" ile katılımcıları koku duyusunun derinliklerine doğru bir yolculuğuna çıkardı.

Giriş: 02.02.2026 10:20
Paylaş
Nilüfer’de katılımcılar kendi parfümlerini tasarladı

Pancar Deposu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, kokuların insan hafızası ve duyguları üzerindeki etkileri hem teorik hem de pratik açıdan ele alındı.

Kokunun Tarihsel ve Biyolojik Yolculuğu

Aromaterapi Uzmanı Ebru Şahin rehberliğinde yapılan atölyede; kokunun tarihsel gelişimi, tat ve koku duyuları arasındaki bağ ile uçucu yağların aromaterapik etkileri detaylandırıldı. Programı ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, çalışmaları yerinde inceleyerek katılımcılarla bir araya geldi.

Bellek, Duygu ve Koku Arasındaki Bağ

Ebru Şahin, kokuların beynin "limbik sistem" adı verilen ve duyguları (sevgi, korku, öfke vb.) yöneten bölgesinde işlendiğini vurguladı. Kokunun doğrudan bu bölgeye ulaşması nedeniyle, koku duyusu ile uzun süreli bellek arasında sarsılmaz bir ilişki bulunduğu ifade edildi.


Katılımcılardan Kişiselleştirilmiş Tasarımlar

Eğitimin uygulama aşamasında ise katılımcılar, çeşitli bitkisel özleri deneyimleyerek kendi koku profillerini oluşturdular. Atölye sonunda öğrendikleri teknikleri birleştiren sanatseverler, kendi imzalarını taşıyan doğal parfümlerini tasarlayarak süreci tamamladılar.

Yorumlar

Haber Arama