DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
15°C
Bursa
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
10°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C

Nilüfer’in parklarına ekilecek bitkiler özenle yetiştiriliyor

Nilüfer’in parklarına ekilecek bitkiler özenle yetiştiriliyor
A+
A-

Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü,  yeşil alan düzenlemelerinde kullanılacak bitkileri artık kendisi üretiyor. Bu yıl 70 bini aşkın bitki ve çiçek ürettiklerini söyleyen Park ve Bahçeler Müdürü Sema Tokgöz, “Amacımız ekonomik fayda sağlamak. Hedefimiz de parklara ektiğimiz bitkilerin tamamını üretmek” dedi.

Sahip olduğu yeşil alan ve parklarının tasarımıyla dikkat çeken Nilüfer Belediyesi, park ve yeşil alanlara ekilen bitkileri de artık kendisi üretmeye başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Nilüfer Belediyesi Alaaddinbey Ek Hizmet Binası’nda yer alan serada yaklaşık 72 bin adet lavanta, gaura, biberiye, papatya, acem halısı ve taflan üretimi gerçekleştiriyor. Park ve yeşil alanlara ekilen yıllık çiçek ve bitki miktarının yıllık kullanım miktarının üçte birini kendi üretimiyle karşılayan Nilüfer Belediyesi, bu rakamı daha yukarılara taşıyarak hem dışa bağımlığı azaltıyor hem de maliyet anlamında önemli bir ekonomik fayda elde ediyor. 

Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Sema Tokgöz üretim miktarını arttırmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Daha önceki yıllarda üretimimiz yoktu. Daha ekonomik koşullarda daha fazla bitki elde etmek amacıyla üretim yapmaya başladık. Pandemi dönemi, kamusal alan üretimlerinin önemini gösterdi. 2021 yılının ilk aylarında çeşitli türlerden çeliklerimizi alarak üretim çalışmalarına başladık. Bugün itibariyle çeşitli türlerden 71 bini aşkın bitki üretimi gerçekleştirdik. Bu sayı, bizim mevcut kullanımımızın üçte birine denk geliyor. Lavanta ve gavura gibi çeşitleri, park ve yeşil alanlarımızda dikime başladık. Hedefimiz, alanlarımızın tamamına, kendi üretimimiz olan bitkileri dikmek. Çalı ve çeşitli türlerden bitkiler yetiştirerek kendi stoğumuzu oluşturmak istiyoruz” dedi.