DOLAR
34,5343
EURO
36,2360
ALTIN
2.997,82
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Bursa
8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
yildirimwebbanner

Nilüferli kadınlar geri dönüşümü konuştu

Akka Kalıp Enjeksiyon Yön. Krl. Bşk. ve BUİKAD Bşk. Yrd. Nazan Akıncı, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine gerçekleştirdiği sunumda günlük yaşamda ve endüstride atıkların geri dönüştürülmesinin hayati önem taşıdığını belirterek, “Yaşanabilir bir dünya için atacağımız her adım varlığımızın geleceğini belirleyecek. Tükettiğimiz her şeye çöp değil, değerlendirilebilecek atık gözüyle bakmamız ve bu bilinçle geri kazandırmamız, dünyamıza ve geleceğimize sahip çıkmamız için şarttır” dedi.

Nilüferli kadınlar geri dönüşümü konuştu
A+
A-

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen “Atıkların Değerlendirilmesi” konulu toplantı Nilüfer Kent Konseyi’nde gerçekleştirildi. Programın açılışında Nazan Akıncı’ya teşekkür eden Kadın Meclisi Başkanı Nazlı Ünalan, atıkların değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Akka Kalıp Enjeksiyon Yön. Krl. Bşk. ve BUİKAD Bşk. Yrd. Nazan Akıncı ise sunumunda, “Endüstriyel üretimde kullanılan plastikler ile günlük hayatımızda kullanılan bir çok ürünü çöp olarak değil atık olarak değerlendirerek, geri dönüştürmenin yollarını araştırıyor ve bu konunun önemini her fırsatta anlatmaya çalışıyoruz. BUİKAD olarak da Yeşil Dönüşüm Komisyonu ile dönüşüm konusunda çeşitli çalışmalarımız var. Kadınların yetenekleri ve gücü yadsınamaz. İş yaşamında ve ailede etkin rol oynuyoruz. Bu yüzden çocuklarımızı yetiştirirken ve toplumu bilinçlendirme çabalarımızla çöplerimizi atık olarak ayrıştırmayı başarabilirsek doğal kaynaklarımızı ve dünyamızı koruma ve gelecek nesillere daha güzel bir şekilde bırakabilme şansımız artar. Biz biraz daha bilinçlenirsek, en azından evlerimizde üzerimize düşen görevleri yapabilirsek, buna katkıda bulunmuş olacağız” dedi.


“Karbon ayak izini azaltmak artık zorunluluk oldu”

Döngüsel ekonominin bireyler, sivil toplum örgütleri, devlet ve endüstriyel üretim yapan firmalardan anlatan Akıncı, “Dünyada gidişat bu şekilde sürerse 2050 yılında denizlerimizde balık kalmayacak. Birleşmiş Milletler bu önemli konunun farkına vardı ve bireylerin, işletmelerin dünyada bıraktığı karbon ayak izi konusunu gündemde tutmaya başladı. 2030 yılında bizler sanayiciler olarak kendi karbon ayak izimizi absorbe etmezsek ya da belli oranlar üzerinde tutarsak Birleşmiş Milletler bizim Avrupa ve ABD’ye ihracatlarımızda kısıtlamalara gidecek. Bu yüzden organize sanayi bölgelerimizde ve sanayicilerimizde bu bilinç oturmaya başladı ve gerekli önlemler alınıyor. Akka Kalıp Enjeksiyon olarak BUİKAD’nin sürdürdüğü Yeşil OSB çalışmaları içerisinde yer alıyoruz” şeklinde konuştu.


“Atık kazanımı geleceğimizi kurtaracak”

Bireylerin artık doğayla ilişkilerini sorgulama vakitlerinin geldiğini vurgulayan Nazan Akıncı, şunları söyledi: “Evdeki atıkların değerlendirilmesi için belediyelerin daha yönlendirici olması gerekiyor. Evlerimizdeki her şeyi çöp değil atık olarak değerlendirmeye başladığımızda yaşadığımız şehirler de tertemiz olacak, aynı zamanda Bursa ekonomisine ve ülkemize ciddi bir katkı sunmuş olacağız. Burada belediyeler ve devletimiz, ayrıştırılan bu atıkların düzenli toplanarak değerlendirilmesi hususunda daha aktif rol almalı.”

Bu kapanacak 20 saniye