DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
26°C
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

Olympia Alışveriş Merkezi saldırısının 8. yılında Münih’te anma töreni

Olympia Alışveriş Merkezi saldırısının 8. yılında Münih’te anma töreni
A+
A-

Münih’te bulunan Olympia Alışveriş Merkezi’nde 22 Temmuz 2016’da gerçekleşen ırkçı terör saldırısının 8. yıldönümünde, hayatlarını kaybedenler için duygu dolu bir anma merasimi düzenlendi.

22 Temmuz 2016 tarihinde Almanya’nın Münih kentindeki Olympia Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşen ırkçı terör saldırısında hayatını kaybeden 9 kişi için anma merasimi düzenlendi. Bu anlamlı etkinlik, acılı aileleri bir araya getirirken, saldırının üzerinden geçen yıllara rağmen yaşanan acının tazeliğini koruduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Acılı aileler ve toplum bir araya geldi

Anma etkinliğine Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Dieter Reiter ve Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda yerel politikacı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Saldırıda yaşamını yitirenlerden 4’ü Türk vatandaşıydı ve bu durum, etkinliğin duygusal atmosferini daha da yoğunlaştırdı.

Anıt önünde saygı duruşu

Resmi anma töreninin sonunda, saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına inşa edilen anıtın önünde çelenkler bırakıldı. Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan ve Münih Türk Dernekler Birliği temsilcileri, kurbanların anısını yaşatmak amacıyla çelenklerini sundu. Tören, Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Tanış’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla sona erdi.

Başkonsolos’dan taziye mesajı

Törende konuşan Başkonsolos Süalp Erdoğan, acılı ailelerle bir araya gelerek taziyelerini iletti. Erdoğan, “Her zaman yanınızdayız” diyerek, toplumun her kesiminden destek mesajları aldıklarını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Münih’teki saldırının 8. yıldönümünde tüm kurbanları rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hayatını kaybedenler

Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri ve yaşları şöyle:

Selçuk Kılıç (15)

Sevda Dağ (45)

Can Leyla (14)

Hüseyin Dayıcık (17)

Dijamant Zabërgja (20)

Guiliano Kollmann (19)

Roberto Rafael (15)

Sabine S. (14)

Armela Segashi (14)