DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Osmangazi Belediyesi'nden engelli bireylere E-KPSS'ye hazırlık desteği

Osmangazi Belediyesi, engelli vatandaşların istihdamına katkı sağlamak amacıyla 2026 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (E-KPSS) yönelik ücretsiz hazırlık kursları düzenliyor.

Giriş: 07.09.2025 15:03
Paylaş
Osmangazi Belediyesi'nden engelli bireylere E-KPSS'ye hazırlık desteği
Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Kent Konseyi ve Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi iş birliğiyle hayata geçirilen kurslar, Soğanlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Haftanın üç günü (Cumartesi, Pazar ve Pazartesi) 16:00-20:00 saatleri arasında verilen eğitimlere, %40 ve üzeri engelli raporu olan tüm bireyler başvurabiliyor.

Kurslarda, uzman eğitmenler tarafından tarih, coğrafya, matematik, Türkçe, anayasa ve güncel olaylar gibi dersler veriliyor. Lise, ön lisans ve lisans düzeyindeki adaylar için ayrı gruplar oluşturularak, her seviyeye uygun eğitim imkanı sunuluyor.

E-KPSS kursunun açılış dersine katılan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz ve Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Koca, kursiyerlere E-KPSS hazırlık kitaplarını armağan etti.

"Bu Kursa Büyük Önem Veriyoruz"

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, E-KPSS'nin bireylerin geleceğini şekillendirmede kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, "Bu kursa çok önem veriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sınavda başarılı olmaları için büyük bir fırsat sunuyoruz. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum," şeklinde konuştu.

"Kurslarımız Engelli Bireyler İçin Umut Olacak"

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz ise, "Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Kent Konseyi ve Engelliler Meclisi olarak ortak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Amacımız, engelli bireylerin E-KPSS'ye hazırlanmalarına destek olmak ve istedikleri yerlere yerleşmelerine yardımcı olmak," dedi.

"Hedefimiz, İstihdama Katkı Sağlamak"

Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Koca, kursların içeriği hakkında bilgi vererek, "Kurslarımızda, sınav stresini yönetme, motivasyon ve rehberlik gibi konularda da destek sağlayacağız. Hedefimiz, engelli bireylerin istihdamına katkıda bulunmak ve 2026 E-KPSS'de başarılı olarak memuriyet hayatına adım atmalarını sağlamak," ifadelerini kullandı. Koca, projeye destek veren Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve diğer yetkililere teşekkürlerini iletti.

Yorumlar

Haber Arama