DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Osmangazi’de çocuklar haklarını oyun ve masallarla öğrendi

Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Kent Konseyi, Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Osmangazi’de yaşayan çocuklara haklarını eğlenceli bir şekilde anlatmak için özel bir atölye çalışması düzenledi.

Giriş: 22.11.2025 16:02
Paylaş
Osmangazi’de çocuklar haklarını oyun ve masallarla öğrendi

Her yıl 20 Kasım’da kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü, 1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin yıldönümüne işaret ediyor. Bu kapsamda Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi’nde gerçekleştirilen “Masallarla Çocuk Hakları Atölyesi” etkinliğinde, çocuklar uzman eğitmenler eşliğinde oyunlar oynayarak ve masallar dinleyerek haklarını öğrenme fırsatı buldu.

Oyunlarla öğrenme yöntemi

Atölye eğitmeni Pelin Yılmaz, çocuklara haklarını oyunlar ve masallar aracılığıyla anlattıklarını belirtti:
“Çocuklara haklarını eğlenceli yöntemlerle anlatıyoruz. Her hak bir kart üzerine yazıldı ve çocuklar sırayla kart çekip üzerindeki haklarını okuyor. Masallar ise çocukların öğrendiklerini hafızalarında kalıcı hale getirmelerine yardımcı oluyor. Örneğin, masallarda hayvanların yaşadığı olaylardan yola çıkarak haklarını daha iyi kavrıyorlar.”

Çocuklardan olumlu geri dönüş

Atölyeye katılan Osmangazili çocuklar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Burada olmak çok güzeldi. Haklarımızı oyunlar oynayarak ve masallar dinleyerek öğrendik. Bu güzel etkinlik için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür ederiz.”

Osmangazi Belediyesi, geleceğin teminatı olan çocukların bilinçli, mutlu ve huzurlu bireyler olarak yetişmesine katkı sunmayı sürdürüyor.

Yorumlar

Haber Arama