DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Osmangazi’den öğrencilere lezzet dolu Bursa turu

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın dünyaca ünlü lezzetlerini farklı şehirlerden gelen öğrencilere tanıtarak hem şehrin tanıtımına katkı sağlıyor hem de gençlerin sosyal yaşantısına destek oluyor.

Giriş: 30.11.2025 12:06
Paylaş
Osmangazi’den öğrencilere lezzet dolu Bursa turu

“Yeni Şehrin, Yeni Hikayen” projesi kapsamında Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler için bir gastronomi turu düzenledi. Tarihi ve kültürel mekanları da kapsayan turda öğrenciler, Bursa’nın kendine özgü lezzetlerini yerinde tatma fırsatı buldu.

Tur, Tarihi Abdal Meydanı’nda tahinli pide ve cevizli lokum ikramıyla başladı. Ardından Kayhan Çarşısı’na geçilerek, Bursa’nın asırlık lezzeti cantık ve süt helvası tadıldı. Gezi, tarihi Kozahan’da Türk kahvesi içilerek sonlandırıldı.

Osmangazi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Neslihan Aytekin, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Bu tur sayesinde öğrencilerimiz Bursa’nın tarihi ve yöresel lezzetlerini yakından tanıdı. Tahinli pide, cevizli lokum, cantık ve süt helvası gibi damaklarda iz bırakan lezzetleri deneyimledik. Turumuzu Türk kahvesiyle tamamladık ve öğrencilerimiz etkinlikten büyük keyif aldı.”

Etkinliğe katılan öğrenciler de deneyimlerini paylaşarak, Bursa’nın yöresel tatlarına hayran kaldıklarını ifade etti. Osmangazi Belediyesi’nin gençlere yönelik bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerle şehre uyum süreçlerini kolaylaştırmayı hedeflediği vurgulandı.

Yorumlar

Haber Arama