DOLAR
34,4910
EURO
36,2443
ALTIN
2.954,26
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
yildirimwebbanner

Osmangazi’nin ilim yuvaları

Osmangazi’nin ilim yuvaları
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, bünyesindeki 7 kütüphane ile binlerce kişiyi kitapla buluştururken, öğrencilere de konforlu ve rahat bir ortamda ders çalışma imkanı sunuyor.

Osmangazi Belediyesi bünyesinde bulunan kütüphanelere vatandaşlar ve öğrencilerin ilgisi oldukça fazla. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Pınarbaşı Nilüfer Hatun Kütüphanesi, Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi Kütüphanesi, Emek Bilgi Evi Kütüphanesi, Demirtaş Kültür Merkezi Kütüphanesi, Kedili Tekke Millet Kıraathanesi Kütüphanesi ve Şadırvanlı Han Kütüphanesi’nden Osmangazi dışında diğer ilçelerden de her gün yüzlerce kişi faydalanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın eğitim ve kültüre yönelik direktifleriyle kurum bünyesinde yer alan kütüphanelerdeki kitap sayısı da her geçen gün artırılıyor. Osmangazi Belediyesi bünyesindeki 7 kütüphane, şuanda 28 bin 848 kitap kapasitesine sahip. 7 bin 490 kişinin üye olduğu kütüphanelerden haftalık ortalama 500 kişi kitap alarak okuyor. Türkiye’de örnek çalışmalara imza atan kütüphanelerde yıl boyunca söyleşi, sempozyum, kitap şenliği gibi birçok etkinlik de gerçekleştiriliyor. 

DERS ÇALIŞMAK KEYİFLİ HALE DÖNÜŞÜYOR

Zengin yayın koleksiyonuna sahip kütüphaneler, oturma ve ders çalışma alanları, grup çalışma odaları, çocuk ve genç bölümleri, dinlenme alanları ve bireysel çalışma alanları ile kitap okumanın yanı sıra öğrenciler için ders çalışmayı ve ödev yapmayı oldukça zevkli ve keyifli bir hale dönüştürüyor. İlçenin muhtelif yerlerinde bulunan kütüphaneler ile öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlara nezih ve nitelikli kütüphane hizmetini gerçekleştiriyor.

“ÇOCUKLARIMIZA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRALIM”

Bilgi üreten bir toplum olabilmek için kitap okumanın önemine vurgu yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Toplum olarak bir yere varacaksak bunun temelinde okumak ve eğitim vardır. Türkiye’yi çok daha ileri seviyelere taşımak istiyorsak ülke olarak kitap okumalıyız. Bilimde, sanatta ve sporda başarılı nesiller yetiştirebilmek adına mutlaka çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmalıyız. Osmangazi Belediyesi olarak bizler ilçemizdeki kütüphane sayımızı çoğaltıyoruz ve 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hem kitap okuma hem de ders çalışma konusunda katkı koyuyoruz” dedi.

Bu kapanacak 20 saniye