Etkinliğe Şadi Özdemir’in yanı sıra çok sayıda sinemasever katıldı. Gösterimde, senaryosunu Özcan Alper’in Uğur Aydedim ile birlikte kaleme aldığı film izleyiciyle buluştu. Başrollerini Timuçin Esen, Leyla Tanlar ve Nastya Bogdanova’nın paylaştığı yapım, izleyicilerden beğeni topladı.
Türkiye’den Gürcistan’a uzanan üç günlük zorlu bir yolculuğu konu alan film; yasadışı bir taşıyıcılık anlaşması etrafında sınıf farklarını, biyolojik bağları ve insan ruhunun karanlık yönlerini ele alıyor. Yapımda, İstanbul’dan uzaklaştıkça geride bıraktığı bebeğinin özlemiyle içsel bir çöküş yaşayan Lia ile iş dünyasının baskıları ve parçalanan evlilik bağları arasında sıkışan Ferhat’ın hikâyesi çarpıcı bir dille anlatılıyor.
Gösterimin ardından düzenlenen söyleşide Özcan Alper, filmin ortaya çıkış sürecinden çekim aşamalarında yaşananlara, hikâyenin temel izleklerinden karakter derinliklerine kadar pek çok başlıkta izleyicilerle sohbet etti ve katılımcıların sorularını yanıtladı.
Etkinlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Türk sinemasını uluslararası alanda başarıyla temsil eden Özcan Alper’i Nilüfer’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Nilüfer’de sanatın birleştirici gücüyle buluşmaya, değerli sanatçılarımızı komşularımızla bir araya getirmeye devam edeceğiz” dedi.





Yorumlar