DOLAR
34,4805
EURO
36,2140
ALTIN
3.012,07
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Bursa
8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
yildirimwebbanner

Pandemi sürecinde ailelere okula dönüş önerileri

Pandemi sürecinde ailelere okula dönüş önerileri

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci hem anne babaların hem de okul dönemindeki çocukların günlük hayatını etkilemeye devam ediyor. Okulların açılmasıyla birlikte çocukları zor bir süreç bekliyor. Bu süreçte çocuklarının psikolojileri ve sağlıklarını korumak ise ailelerin önceliği durumunda. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, çocukların okul dönemlerini kolaylaştıracak ve süreçten psikolojik olarak daha az etkilenmelerini sağlayacak önerileri paylaştı.

Anne babaların tutumu belirleyici rolde

Okula maske ile gidecek çocukların sosyal mesafe kurallarına uymakta ve maske takmakta zorluk çekmeleri söz konusudur. Çocuklar, anne babaların virüs sürecindeki tutumunu taklit ederek, örnek almaktadır. Dolayısıyla anne babaların maske, hijyen, sosyal mesafe gibi konulardaki tutumlarının çocuklar için yol gösterici olduğu unutulmamalıdır.

Bilgi kirliliğine dikkat

İnternet üzerinde dolaşan ya da sosyal çevrede dile getirilen sahte bilgiler çocukların psikolojisini doğrudan etkilemektedir. Gündemde olan sahte bilgilerle ilgili yetkili mercilerin yaptığı açıklamalar dikkate alınarak çocuklar mutlaka aydınlatılmalı, akıllarına takılan ve merak ettikleri her konuyu danışmaları ve fikir almaları öğütlenmelidir.

Hijyen her zamankinden daha da önemli

Virüs sürecinin devam ettiği dönemde çocuklar ellerini sık sık, en az 20 saniye sabun ve suyla yıkamaları konusunda eğitilmeli, sosyal alanlara temasının ardından yüzüne ve ağzına dokunmaması gerektiğini aktarılmalıdır. Arkadaşlarıyla yiyecek veya içeceklerini paylaşmamaları gerektiği, bu durumun hem kendi hem de arkadaşlarının sağlığı açısından önemli olduğunu hatırlatılmalıdır.

Islak mendil ya da dezenfekte jel

Mikroplardan arınmak ve korunmak için farklı yöntemler de söz konusudur. Çocuklar çantalarında ıslak mendil ya da dezenfekte jel bulundurması mikroplardan korunmalarını sağlayacaktır.

Öğretmenle iletişim ihmal edilmemeli

Çocukların gününün büyük bölümünü geçirdikleri öğretmenlerin hijyen konusundaki tutumu da yol göstericidir. Anne babalar, çocuklarının hijyen konusunda kurallara uyup uymadıkları konusunda öğretmenlerle iletişimde olmalı ve düzenli bilgi almalıdır. Ayrıca mümkünse her gün aynı velinin öğrenciyi alması ve bırakması sağlanmalıdır. Yine mümkünse büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya kronik hastalığı olan büyükler öğrencileri okula bırakıp almamalıdır.

Bu kapanacak 20 saniye