DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Periler şampiyonluğunu ilan etti

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde bu sezon harikalar yaratan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Perilere tribünden de

Giriş: 12.04.2021 13:25
Paylaş
Periler şampiyonluğunu ilan etti

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde bu sezon harikalar yaratan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Perilere tribünden destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm sporcuları ve teknik heyeti kutladı.

Ligde fırtına gibi esen ve sezon öncesinde düzenlenen Federasyon Kupası’nda final oynayarak iddiasını ortaya koyan Bursa ekibi,  26. hafta mücadelesinde sahasında Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’u 66-59 mağlup ederek daha önce bir çok kez kapısından döndüğü Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselmeyi başardı. Rakibiyle Şahin Başol Spor Salonu’nda karşı karşıya gelen Büyükşehir’in perileri, elde ettiği sonuçla ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve bu sezonki başarısını da taçlandırmış oldu.

Bursa Büyükşehir ekibi maçın ilk çeyreğini 17-14 geride tamamladı. İkinci periyoda etkili başlayan periler, 15. dakikada skoru 31-22'ye getirirken, mücadelenin ikinci yarısına 36-25 üstün girdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da tribünden destek verdiği periler, üçüncü periyotta üstün bir görüntü sergilerken, son periyoda 57-45 önde girdi. Bursa'nın incileri, maçtan da 66-59 üstün ayrılırken, üst üste 9. galibiyetini alarak bitime 4 hafta kala Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselmeyi garantiledi.

Şampiyonluğunu erken ilan eden oyuncular, şampiyonluk coşkusunu saha içinde yaşarken, Başkan Aktaş da coşkuya ortak oldu. Bakan Aktaş iye Belediyespor kulübü Başkanı Gökhan Dinçer, başarılarından dolayı oyuncuları ve teknik kodroyu tebrik etti. Şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşayan oyuncular, Polis Teşkiatı’nın 176’ıncı yıl dönümü nedeniyle galibiyeti polis teşkilatına armağan etti.

Yorumlar

Haber Arama