DOLAR
34,4906
EURO
36,2551
ALTIN
2.963,09
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
yildirimwebbanner

Sanal alemde alışveriş çok ‘moda’ oldu

Sanal alemde alışveriş çok ‘moda’ oldu
A+
A-

Türkiye’de e-ticaret yapan internet kullanıcıları oranı yüzde 63’ten yüzde 75’e yükseldi. Kişi başına 158 dolar olan online alışveriş hacmi, 304 dolara ulaştı. Globalde para en çok moda ve güzelliğe harcandı.

BURSA (İGFA) – We Are Social Digital 2021 verilerine göre, Türkiye e-ticarette yüzde 76,8 olan dünya ortalamasına yaklaştı.  Rapora göre, Türkiye’de 2019 yılında kişi başına 158 dolar olan online alışveriş hacmi, 2020’de 304 dolara ulaştı. Türkiye, son bir yıldaki yüzde 92’lik artışla ülkeler sıralamasında 29’uncu sırada yer aldı. Mobil ödeme oranında ise yüzde 14,8’lik artış mevcut.

E-ticarette başarılı sonuç almanın dijital pazarlama stratejisine dayandığını belirten EG Bilişim Teknolojileri CEO’su Gökhan Bülbül, “Statista verilerine göre, dünya çapındaki dijital reklam harcamaları yıl sonunda yaklaşık yüzde 13 artarak 435 milyar dolara yükselecek. Türkiye, e-ticarette en iddialı pazarlardan biri. Üretim sektöründeki şirketlerin bu alanda yaratıcı ve performansa yönelik işler yapması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

We Are Social Digital 2021 raporuna göre, kişi başı online alışveriş harcaması dünya genelinde 703 dolar. E-ticaret yolculuğunda en çok satın alınan kategorilerin başında moda ve güzellik yer alıyor. Raporda yer verilen Statista verisine göre, moda ve güzellik kategorisi 2020’de 665,6 milyar dolar ile küresel e-ticaret gelirlerinin en büyük payını oluşturarak ilk sırada yer aldı. Tahtı moda ve güzelliğe bırakan seyahat kategorisi ise 593,6 milyar dolar ile ikinci sıraya yerleşti.

Bu kapanacak 20 saniye