DOLAR
34,3494
EURO
37,4469
ALTIN
3.023,82
BIST
8.655,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
15°C
Bursa
15°C
Açık
Çarşamba Açık
17°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

Silikon heykeller Lefkoşa’da yaşatılacak

Silikon heykeller Lefkoşa’da yaşatılacak
A+
A-

KKTC’nin tarihi ve kültürel simgeleri, hiperrealist silikon heykelleri ile Lefkoşa’da Surlariçi Şehir Müzesi’nde yaşatılacak.

KKTC (İGFA) – Lefkoşa’da Surlariçi Şehir Müzesi, Kıbrıs Türk kültürünün tarihi ve kültürel hayatında iz bırakan isimleri, hiperrealist silikon heykelleri ile yaşatacak. Surlariçi Şehir Müzesi’nde sergilenecek koleksiyonda, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, 1964’te Türk Hava Kuvvetleri’nin Kıbrıs’ta Erenköy Mücadelesinde destek için gelen ve uçağı düşürülerek insanlık dışı muamele ile şehit edilen Türk havacılığının simge isimi hava pilot yüzbaşı Cengiz Topel ve Kıbrıs Türk gölge oyunun önemli bir simgesi olan Mehmet Ertuğ’un yanı sıra Kıbrıs Türk kültürüne farklı alanlarda şekil vermiş pek çok isim yer alacak. 

Yakın Doğu Müzeler Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, Kıbrıs tarihinin ve kültürünün önemli simgeleri arasında yer alan bu isimleri Surlariçi Şehir Müzesinde yaşatarak genç nesillerle buluşturmak ve yüzyıllarca yaşatmak istediklerini söyledi. Günsel Ailesi ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin girişimleriyle kurulan Surlariçi Şehir Müzesi’nin en önemli misyonlarından birinin Lefkoşa kent kültürünü ve Kıbrıs Türk Toplumunun kültürel değerlerini korumak ve geleceğe aktarmak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, “Kıbrıs’ın tarihinde ve kültüründe iz bırakmış şahsiyetlerin, geleceğe sadece destansı hikayeleri ile değil gerçekçi heykelleri ile de kalmasını sağlamak istiyoruz” dedi.