DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
28°C
Bursa
28°C
Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C

‘Sözde Cumhurbaşkanı’ tartışması büyüyor

‘Sözde Cumhurbaşkanı’ tartışması büyüyor
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı “Sözde Cumhurbaşkanı” ifadesi siyasette yeni bir tartışma başlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı “Sözde Cumhurbaşkanı” ifadesi siyasette yeni bir tartışma başlattı. O sözlere AK Parti’den ve Beştepe’den sosyal medya hesapları üzerinden tepki yağdı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kılıçdaroğlu’na, “Milletimizin oylarıyla seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımız için ‘sözde’ diyerek hitap etmek, milli iradeye yönelik büyük bir hazımsızlık ve saldırıdır” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtuluş ise, “Girdiği tüm seçimlerden mutlak bir galibiyetle çıkan Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanına “sözde” diyerek demokrasiye ve millet iradesine karşı alenen düşmanlık yapan Kemal Kılıçdaroğlu’na en büyük cevabı aziz milletimiz 2023’de verecektir” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sayın Cumhurbaşkanımıza “sözde Cumhurbaşkanı” demesi demokrasiye ve milli iradeye saygısızlıktır. Kılıçdaroğlu, milletimizin iradesine ve Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden meşru makama saldırmaktadır” ifadeleriyle Kılıçdaroğluna tepki gösterdi.