UTİB tarafından tekstilde inovasyona yatırım yapan firmaları teşvik amacıyla düzenlenen TechXtile İnovasyon Ligi için geri sayım başladı. İlk 10’da yer alan firmalar, Koordinatör Ufuk Batum mentorluğunda ‘mini MBA’ programına katılacak.
Tekstil ve konfeksiyon sektöründe Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaştırılmasının ve sonuçlarının ticarileşmesinin hedeflendiği, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen TechXtile İnovasyon Ligi Bilgilendirme Toplantısı, Uludağ İhracatçı Birlikleri’nde fiziki ve çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi.
‘YENİLİKÇİ FİKİRLERİN ÖNÜNÜ AÇIYOR’
İnovasyon kültürünün yurt geneline ve tabana yayılmasına büyük katkı sağlayan ve sektör temsilcileri tarafından büyük ilgi gören projenin bilgilendirme toplantısında UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve TechXtile Proje Koordinatörü Ufuk Batum program hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu. Geçmiş dönem girişimci adaylarının inovasyon ligi başvuru sunumlarından bazılarının da izlendiği toplantıda, katılımcılar program ile ilgili soru ve düşüncelerini iletme şansı yakaladı. Projenin sürdürülebilir inovasyon kültürüne destek olduğunu ve yenilikçi fikirlerin önünü açtığını kaydeden Başkan Pınar Taşdelen Engin, “UTİB olarak ülkemizde Ar-Ge, inovasyon ve tasarımın sonsuz gelişimi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. TechXtile İnovasyon Ligi’nde de sektörde Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına değer veren, gereksinimleri için çalışan şirket ve işletmeler bu sayede projemizde yarışarak ödül alıyor. Sektör paydaşları arasında farkındalık artıyor. Ayrıca, etkinliğimize katılan Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin sürdürülebilir inovasyon kültürünü içselleştirmesi de” dedi.
BAŞVURULAR 15 KASIM’DA SONA ERECEK
Programa başvuruların 20 Ekim’den itibaren başlayacağını ve 15 Kasım’da sona ereceğini de hatırlatan Engin, “Girişimcilerimizden inovasyondan çok hali hazırdaki fikirlerini projelendirerek programa başvurmalarını bekliyoruz. Sürdürülebilirliğe katkı sunan projeler, diğer firmalar ve sektör temsilcileri tarafından duyulmayı hak ediyor. Firmaların üst yönetim yetkililerine projelerini tanıtma şansının da yakalandığı İnovasyon Ligi’nde ilk 10 içerisinde yer alan firmalarımız, Program Koordinatörümüz Ufuk Batum mentorluğunda Mini MBA programına katılacak. Ayrıca bu firmalar, 1 yıl boyunca TechXtile İnovasyon Ligi logosunu; web sayfalarında, fatura ve yazışmalarınızda kullanabilme hakkını kazanacak” ifadelerini kullandı.
‘TEKSTİLE DOKUNAN HER PROJE BAŞVURABİLİR’
TechXtile Koordinatörü Ufuk Batum ise, projenin yöntemi ve amaçları hakkında şunları kaydetti: “TechXtile platformu kapsamında, tekstile bir şekilde dokunan, katkı sağlayan birçok inovasyon başvurabilir. Kurumlarda yapılan yenilikçi uygulamaların yarıştığı İnovasyon Ligi’nde bilinirlik ve görünürlük kazanma kültürüne bir enstrüman olmak istiyoruz. Tekstil sektöründe birçok tanınmış marka küçük bir inovasyonu bile anlatmayı seviyorsa, bizlerde bunu bir pazarlama aracı olarak görmeli ve anlatmalıyız. Firmalar, inovasyon ligine başvurularını www.techxtile.net sayfası üzerinden yapabilir. Başvuru yaparken firmaların kendilerine ve inovatif fikirlerini bir videoyla anlatmaları büyük önem taşıyor.”
Bu kapanacak 20 saniye