DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Kar Yağışlı
7°C
Bursa
7°C
Hafif Kar Yağışlı
Pazar Çok Bulutlu
7°C
Pazartesi Az Bulutlu
8°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
yildirimwebbanner

TKDK Bursa’dan 2.2 milyar liralık destek

TKDK Bursa’dan 2.2 milyar liralık destek
A+
A-

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) üyelerini, düzenledikleri online toplantılarla bilgilendiriyor. TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç, 2021yılında 2.2 milyar liralık ödeme yapacaklarını söyledi.

BURSA (İGFA) – BALKANTÜRKSİAD Gıda & Hizmet Sektörü Çalışma Grubu Başkanı Sabriye Şen moderatörlüğünde gerçekleşen seminer ‘Kırsal Kalkınma İçin AB Hibeleri’ konu başlığında yapıldı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç’un konuk konuşmacı olduğu online seminerde, üyelerin merak ettikleri sorular da yanıtlandı.

Bursa’da 332 projeye 168,8 milyon TL hibe sağladıklarını belirten Tunç, “Bu hibeler sayesinde 395,6 milyon TL yatırım yapıldı. Kentimize, 28 süt üretim tesisi, 17 besi çiftliği, 28 kanatlı et üretim tesisi, 1 yumurta tavukçuluğu, 100 bitkisel üretim, 74 arıcılık projesi, 1 su ürünleri üretim tesisi, 12 kırsal turizm tesisi gibi çok çeşitli tesisler kazandırdık” dedi.

Pandemiden dolayı 2020 yılında yeterli projeye destek veremediklerini kaydeden TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç, “2021 yılında 2.2 milyar lira  ödememiz lazım. Bu bizim kuruma destek için gelen pek çok kişiye destek verebileceğimizi gösteriyor. 17 ana başlığımız var bunların alt kırılımları ile birlikte yaklaşık 70-80 sektörü destekleyebiliyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Süt hayvancılığı konusunda önemli bir çağrıya çıktıklarının ifade eden Tunç, “Büyükbaş, küçükbaş ve mandada hibe oranımız işletmeler için yüzde 50, gerçek kişiler için yüzde 55, üretici örgütleri için yüzde 60 civarında. 40 yaş altı başvuru sahibine ve dağlık alana göre de bu rakamlar iyi oranda değişiyor. Harcama tutarı 5 bin ile 500 bin Euro arasında değişiyor” diye konuştu.

 

 

 

“Soğuk hava deposu sıkıntısı var”

 

 

 

Bursa’da soğuk hava deposu konusunda sıkıntı olduğunu belirten Tunç, “Bursa’da 88 tane ruhsatlı soğuk hava deposu var. Bu 88 depoda 190 bin tonluk yer var. Bursa’da 3 milyon ton meyve üretimi olduğunu düşünürsek epey bir eksiklik olduğunu görebiliyoruz. Üretici yeterli depo olmadığı için ürünlerini fiyatı uygun olmayan bir zamanda piyasaya sürmek zorunda kalabiliyor. Soğuk hava depolarına yatırım yapmak isteyenleri bekliyoruz, bu konuda da güzel hibe oranlarının olduğu çağrılarımız var” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Bu kapanacak 20 saniye