DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
8°C
Bursa
8°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
15°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
11°C

Tomris Uyar’ın dünyası bu sergide

Tomris Uyar’ın dünyası bu sergide
A+
A-

Nilüfer’de yılın yazarı Tomris Uyar’ın, özel eşyalarından koleksiyonuna, çalışma ve yaşam alanından görsel imgelerine kadar birçok parçanın yer aldığı sergi izlenime açıldı.

2023 yılını Tomris Uyar’a adayan Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, yıl boyunca usta yazarın yazın hayatına farklı disiplinlerden bakarken, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İsler Müdürlüğü de özel bir sergi ile usta yazarın çalışma ve yaşam alanını Nilüfer’e taşıdı. Çeviri ve öyküleriyle Çağdaş Türk Edebiyatı’nda ayrıcalıklı bir yere sahip olan Tomris Uyar’ın kendi çizgisinden ödün vermeden geliştirdiği etkileyici imgeleri, izleyenlere yazarın kendi perspektifinden vermeyi hedefleyen “Yürek Hakkı: Tomris Uyar’ın Yazı-İmge Dünyası” sergisi, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açıldı. Sergi açılışına Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, Tomris Uyar’ın oğlu Hayri Turgut Uyar, Dr. Necmi Sönmez ile çok sayıda edebiyat ve sanat tutkunu katıldı.

Küratörlüğü Dr. Necmi Sönmez’e ait olan sergide, Tomris Uyar’ın evinin salonuna yerleştirdiği yazı masasından, dönemin değerli isimlerini ağırladığı koltuk takımına, eserlerini yazdığı alandaki objelerden, yazma süreçlerinde etkin olan görsel imgelere, günümüze dek korunmuş özel eşyalarından koleksiyonuna eşlik eden el yazıları ve arkadaşlarının hediye ettiği resimlere kadar birçok değerli materyal yer alıyor. Uyar’ın, yaşamı boyunca hem çalışan hem çocuk bakan aynı zamanda hayata tutunmaya çalışan kadınları konu aldığı kitaplarının ilk baskıları da, sergiye ayrı bir değer katıyor.

İlk günden ilginin yoğun olduğu sergide küratör Dr. Necmi Sönmez, izleyenlere sergiyi gezdirerek, eserler, materyaller ve objelerin hikayelerini de paylaştı.

İzleyenleri Tomris Uyar’ın dünyasına yolculuğa çıkaran sergi, 14 Ocak 2024 tarihine kadar Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.