DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
30°C
Bursa
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Yağmurlu
17°C
Pazartesi Yağmurlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
22°C

Tophane Kebapçısı’nın 5. şubesi İstanbul Yolu’nda açıldı

Tophane Kebapçısı’nın 5. şubesi İstanbul Yolu’nda açıldı
23.09.2024
A+
A-

Tophane Kebapçısı’nın kurucusu ve CEO’su Bahadır Tanrıverdi, Tophane Kebapçısı’nın 5. şubesinin açılışında markanın hikayesini anlattı ve hedeflerini paylaştı.

ESRA CAN- Bahadır Tanrıverdi, Tophane Kebapçısı’nın İstanbul Yolu’nda açılışa gün sayan 5. şubesinin lansmanında, markanın geçmişini anlattı. 2001 yılındaki ekonomik kriz sırasında 7 şirkette 600 kişinin istihdam edildiğini, ancak bu süreçte 100 milyon dolar kaybettiklerini belirtti. Tanrıverdi, babasının iyi bir restoran işletmecisi olduğunu ve az da olsa bir sermaye oluşturduktan sonra 2007 yılında kebap ve iskender alanındaki ustaları transfer ederek bu işe başladığını söyledi.

ZORLUKLARLA DOLU BİR BAŞLANGIÇ

Tanrıverdi, başlangıçta pek çok zorlukla karşılaştıklarını vurgulayarak, “Müşteriden çok alacaklı geliyordu. Herkese ‘borcumuz borç, izin verirseniz hepsini ödeyeceğiz’ dedik ama işler bir türlü toparlanmıyordu” diye konuştu. Ancak pes etmeden mucizeyi beklediklerini ifade etti.

TURİSTLERLE BAŞLAYAN BAŞARI

Bir gün Tophane Meydanı’ndaki turistik yerleri ziyaret eden bir tur otobüsünün önünde otururken, bir fırsat yakaladığını anlatan Tanrıverdi, “Rehber, 45 kişilik gruba herkes beni takip etsin deyince ben de aralarına karıştım. Müsait bir anda kendimi tanıttım ve indirimli yemek teklifinde bulundum” ifadelerini kullandı. Bu fırsat sayesinde, kısa sürede büyük bir müşteri potansiyeline ulaşarak başarılı bir ağırlama gerçekleştirdiklerini belirtti.

TOPHANE KEBAPÇISI’NIN BÜYÜME HEDEFLERİ

Tanrıverdi, Bursa’nın Tophane semtinde 600 yıllık bir konakta başlayan lezzet serüveninin, Demirtaş Panayır Yolu Caddesi, Bursa Nilüfer Balat, İstanbul 4. Levent ve şu anda bulunduğu İstanbul caddesindeki işletmesiyle toplamda beş şubeye ulaştığını söyledi.

Kömürde gerçek Bursa döner kebabı ve Kayhan usulü pideli köfteyi yapan ilk beş işletmeden biri olduklarını belirten Tanrıverdi, “Kurulduğumuz günden bugüne kalite, hijyen ve misafir memnuniyetini ilke edindik. Yaptığımız ürünlerin açlık hissiyatını ortadan kaldırmaktan ziyade bir kültür yemeği olduğunu benimseten yerel ve milli bir markayız” dedi.

İSTİHDAM VE KATMA DEĞER

Açtıkları her işletmeden devlete katma değer sağlamaktan ve istihdam oluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Tanrıverdi, “Hedefimiz Tophane Kebapçısı markasını yerelden ulusal’a, hatta globale yaymaktır” diye ekledi.

GÜÇLÜ BİR EKİP VURGUSU

Tanrıverdi, hizmet sektörünün ekip işi olduğunu vurgulayarak, “Biz de güçlü bir ekibiz. Bir tabağın üzerindeki ürünler gibiyiz; et, pide, tereyağı, sos, domates, biber gibi içimizden birisi eksik olsa bu ürün olmaz” dedi. Ayrıca, meslekte 40 yılı devirmiş kıymetli ustaları sahneye davet ederek, onlara belge ve madalyalarını takdim etti.