DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Açık
19°C

TÜED BAŞKANI KENAN PARS VE CHP BURSA MİLLETVEKİLİ HASAN ÖZTÜRK EMEKLİLER İÇİN BİR ARAYA GELDİ

A+
A-

Emeklililerin hayat koşullarını daha iyi seviyelere getirebilme adına TÜED Uludağ Şube Başkanı Kenan PARS ve CHP Bursa Millervekili Hasan Öztürk Bursa Bursa15 Temmuz Demokrasi Meydanında bir araya geldiler. Basına açıklamalarda bulunan ve vatandaşın talep ve sorularına da duyarsız kalmayan TÜED Uludağ Şubesi Başkanı ve CHP Milletvekili Hasan Öztürk oldukça detaylı bilgiler de sunmuş oldular.

Emeklilierin oldukça yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, ikibine yakın dilekçe ile talep edilen emeklilik koşulları yazıya, resmiyete de dökülmüş odu. CHP Milletvekili Hasan ÖZTÜRK tüm dilekçe ve talepleri mecliste muhataplarına ileteceği sözünü verdi.

Peki TÜED Derneği Başkanı Kenan PARS vesilesiyle emekililkle ilgili taleplerin neleri içermekte olduğuna bizzat TÜED Derneği’nin basın açıklamasından öğrenmiş olalım:

Sayın Milletvekilimiz, Vicdanlara Sığınıyoruz

Yüce Milletimizin Anayasal güvencesi olan parlamentomuzun çıkartmış olduğu yasalarla; yıllardır gündemde tuttuğumuz taleplerimiz arasında yer alan; 2000 öncesi SSK emeklililermizin intibak talebine gösterilen ilgiye, bayram ikramiyesine, KEY ödemelerine, 65 yaş ve üstü ücretsiz ve indirimle seyahate EYT’lilerin emeklilik hakkına kavuşmasına olan katkılara, evi olmayan emeklilierin konut meselesine olan desteğinize, sağlıkta yaşadığımız sorunların çözümü için çabalarınıza, ek ödemelere, banka kuyruklarına ve banka promosyonlarına getirdiği çözümler için şahsınızda parlamentomuza şükranlarımızı sunuyoruz.

Ancak bütün bu samimi gayeretlere rağmen bugün gelinen noktada emeklililerimizin yaklaşık 10 milyon’u 7500 TL’yi bulan en düşük emekli ödemesi ile yaşam mücadelesi vermektedirler.

Asgari ücretlilermizi rahatlatacak, memurlarımızı ve kamu işçilerini rahatlatacak tedbirlerin alınması bizleri de ziyadesiyle mutlu etmiştir. Toplu Sözleşme ile kamu işçileri taban maaşı 21000 TL olarak belirlenmiş şu an meclise sunulan tasarı ile de memur taban maaşı 22000 TL olmuştur. Hali hazırda zaten çalışan ve emekli arasında büyük bir maaş farkı varken ve bu durumun düzeltilmesi için ısrarla intibak beklentimiz masadayken, emeklilierimizin beklentileri de en az çalışanlar kadar zam almaktır. Aksi halde çalışan ve emekli arasında en az 2 kat olan ücret adaletsizliği 3-4 katına çıkacaktır.

Bu durum yıllarca bu ülkeye hizmet emiş emekli kesimi için hayal kırıklığı olacak ve toplumsal barış zedelenecektir. Altı ayda bir alınacak TÜFE zammı ile de, fark daha hızlı artacak v e toplumda kapanması çok derin bir yara açacaktır. Aynı marketten, aynı ekmeği, aynı fiyatı ödeyerek alan 7500 TL ile geçinmek durumunda kalan emeklilerimizin ne yazık ki; yaşamlarını sağlıklı sürdürebilme imkanı kalmamıştır.

Gece yarısı yetkililerce Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan kanun tasarısına eklenen ve emeklililere %25 zam öngören teklif, hayatlarını bu memleketin imar ve inşası için harcamış v e yıllarca prim ödeyerek kutsal hak olarak tanımladığımız emeklilik hakkına erişen topluluğumuzda, büyük bir hüsranla karşılanmış, vicdanları yaralmıştır.

Zatıalinizden talebimiz, emeklilierimizin bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacak bir iyileştirmenin yapılması, en düşükj emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi ve söz verildiği gibi 7500 TL üzerinde aylık alanlara da en az %25 + 4000 TL seyyanen zam yapılarak, gerçek anlamda, devlet korumalı sosyal güvenliğin hayata geçirilmesi için parlamentoda emeklililerimizin sesi olmanızdır. Böylelikle kesimler arasında giderek açılan makas kapanacak ve adaletli bir uygulamaya erişilecektir.

Eli nasırlı, ağzı dualı emekli topluluğumuz, geçmişte olduğu gibi bugün de kendisine atılacak adımları vakarına yaraşır bir olgunlukla karşılayacak ve bunu hakkıyla takdir edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Şube Yönetim Kurulumuz, teşkilatımız ve emekli topluluğumuz adına; en derin sevgi ve saygılarımızı sunarız.

TÜED Uludağ Şube Başkanı

Kenan PARS