DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Türkiye-Gürcistan ortak operasyonunda 14 şüpheli yakalandı

Türkiye ve Gürcistan’ın ortak operasyonuyla kırmızı bültenle aranan 12 ve ulusal seviyede aranan 2 şüpheli Gürcistan’da yakalandı. Şahısların iade süreci başlatıldı.

Giriş: 14.08.2025 08:54
Paylaş
Türkiye-Gürcistan ortak operasyonunda 14 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dondoladze’nin “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, silahlı gasp, adam yaralama ve uyuşturucu ticareti” gibi suçlardan dolayı Interpol’ün kırmızı bülteniyle arandığını belirtti. Dondoladze’nin 84 ülke tarafından arandığını vurgulayan Yerlikaya, “Uluslararası iş birliğiyle yürütülen çalışmalar neticesinde İstanbul’da yakalandı” dedi.

14 firari daha yakalandı
Bakan Yerlikaya, Dondoladze’nin yanı sıra 12’si kırmızı bülten, 2’si ulusal düzeyde aranan toplam 14 firarinin daha operasyonlarda yakalandığını bildirdi. Şüphelilerin, çeşitli ülkelerde işledikleri ağır suçlar nedeniyle Türkiye’de de arandıkları ve adli süreçlerinin devam ettiği aktarıldı.

İade süreci başladı
Yerlikaya, Dondoladze’nin Türkiye’deki adli işlemlerinin ardından Gürcistan’a iadesi için gerekli sürecin başlatıldığını ifade etti. “Uluslararası organize suç örgütlerine karşı kararlılığımız tamdır” diyen Yerlikaya, kamu düzenini bozan, suç ve şiddeti teşvik eden hiçbir oluşuma izin verilmeyeceğini vurguladı.

Yorumlar

Haber Arama