DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
7°C
Bursa
7°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
8°C
Salı Az Bulutlu
10°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
yildirimwebbanner

UHKİB’den UR-GE Projesi ihtiyaç analizi

UHKİB’den UR-GE Projesi ihtiyaç analizi
19.08.2024
A+
A-

T.C. Ticaret Bakanlığı desteğiyle Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) koordinasyonunda başlatılan Hazır Giyim Sektöründe Sürdürülebilirlik UR – GE Projesi kapsamında ihtiyaç analizi çalışmaları başlatıldı.

UHKİB tarafından UR-GE Projesi kapsamında ilk olarak gerçekleştirilen online bilgilendirme toplantısında Think Great Insights Proje Yöneticisi Ekonomist Dr. H. Tülay Güzel tarafından firmalara bilgi verildi. İhtiyaç Analizi Metodolojisi, İhtiyaç Analizi Takvimi ve İhtiyaç Analizi Aşamaları hakkında bilgilerin verildiği sunumda firma analizi kapsamında bilgi elde edilecek ana konular aktarıldı.

Gerçekleştirilen online toplantı sonrasında UR-GE Projesi kapsamında saha çalışmasını gerçekleştiren UHKİB ve danışman ekip, ziyaretlere başlamadan önce her bir firma ile ayrı ayrı tanışma görüşmeleri yaparak ilgili departman personellerinin proje hakkında görüşlerini topladı. Ardından danışman ekip, UR-GE Projesi’nde yer alan ziyaretler gerçekleştirerek firmaların ihtiyaçlarına yönelik incelemeleri yaptı. Saha ziyaretlerinde firmaların Yönetim, Sürdürülebilirlik-Ar-Ge, İhracat, Dış Ticaret, Üretim ve Muhasebe departmanlarından yetkililerle toplantılar yapılarak genel fabrika ziyaretleri yapıldı.  

Gerçekleştirilen faaliyet içerisinde küme firmalarının fabrikalarına yönelik saha ziyaretlerinin yanı sıra arka planda detaylı bir çalışmayı kapsıyor. Analizler ve incelemelerle elde edilen sonuçlar ışığında ortak vizyon, belirlenen vizyona ulaşmak için gereken stratejik hedefler ve bu hedefler kapsamında firmaların rekabet gücünü ve ihracat kapasitesini artıracak eğitim ve danışmanlık faaliyetleri belirlenecektir. 

UR-GE projesi, aynı ya da benzeri iş kolunda olan firmaların ihracat yapma kapasitelerinin geliştirilmesi, doğru hedef pazarlara yönlendirilerek ihracat potansiyellerinin aktif hale getirilmesine yönelik faaliyetleri ve destekleri kapsıyor. Destek projesi ayrıca yurtdışı pazarlara etkin bir biçimde açılımları ve rekabet güçlerinin artırımını hedefliyor.

Bu kapanacak 20 saniye