DOLAR
34,3382
EURO
37,4553
ALTIN
3.032,97
BIST
8.628,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
15°C
Bursa
15°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
17°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin kadın liderlerinden önemli çağrı

A+
A-

TechXtile Start –Up Challenge Akıl Fikir Buluşmaları’nın ‘Lider Kadınlardan Girişimcilere Öneriler’ temasıyla gerçekleştirilen programında, kadın istihdamına ve cinsiyet eşitsizliğine dikkati çeken UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Kadın istihdamının yüzde 18’lerde olduğu ülkemizde bu konuda daha çok yol almamız gerekiyor” dedi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından ‘Ekosistemin Geleceği’ temasıyla gerçekleştirilen TechXtile Akıl-Fikir Buluşmaları etkinliği, daha fazla girişimcinin sektöre kazandırılması hedefiyle tüm hızıyla devam ediyor. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin’in moderatörlüğünde düzenlenen “Lider Kadınlardan Girişimcilere Öneriler” temalı programda, Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter, KAGİDER Başkan Yardımcısı Tijen Mergen, Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren tecrübelerini ve görüşlerini girişimci adaylarıyla paylaştı.

“TÜM KURUMLARA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Türkiye’de kadın girişimcilerin desteklenmesinin önemine dikkati çeken UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, iş hayatında cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması adına kadını merkeze alan kurumlara büyük görevler düştüğünü söyledi. Engin, “UTİB olarak, ülkemizde ve sektörlerimizde kadın girişimcilerin artması, özellikle üst yönetimlerde daha fazla yer almasının sağlanması ve girişimciliğe daha fazla özendirilmesi gibi konular önceliğimiz arasında yer alıyor. Girişimcilik alanında çok olumlu gelişmelere tanık olmamıza rağmen tüm yönetim kurullarında kadın oranı ile ilgili ciddi bir sıkıntı var. Kadın istihdamında tekstil ve konfeksiyon her ne kadar biraz daha şanslı olsa da, ülke genelinde baktığımızda yüzde 18 oranında kadın çalışan sayımız ile daha çok yol almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

TECHXTILE’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖZEL ÖDÜL

TechXtile Start-Up Challenge programı kapsamında aynı zamanda kadın girişimcilerin ekosisteme kazandırılmasının da hedeflendiğini belirten Engin, “Kadınları cesaretlendirmenin yanında teknolojik alanda farkındalık yaratacak daha fazla kadın girişimciyi tüm sektörlere kazandırmak istiyoruz. Bu anlamda TechXtile programı, hem katılımcılara fikirlerinin ürüne dönüşmesini sağlarken, hem de mentorluk ve eğitim süreçleri ile büyük katkılar sağlıyor. Sektöre daha fazla kadın girişimcinin katılmasını teşvik etmek amacıyla TechXtile Start-Up Challenge programında kadın girişimciler için konulan özel bir ödül ile daha fazla yol almaya başladık. Daha fazla kadının iş bulmasını, iş yaşamındaki toplumsal eşitsizliği sağlamak adına katkılarımızı artırarak sürdürmeye devam etmemiz şart” dedi.

LİDERLERDEN ADAYLARA ALTIN TAVSİYELER

Tekstil sektörünün kadın girişimciler için oldukça keyifli olduğunu ve sektörün kalbinin attığı Bursa’da bu işi yapmanın avantaj sağladığını belirten Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren de, “TechXtile programı girişimcilik serüveninde yol gösterici özelliği ile yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Hem doğru insanlara hem de doğru işbirliklerine ulaşılabilirlik noktasında herkesin 16 Ekim’den önce başvuruda bulunması gerekiyor” dedi. KAGİDER Başkan Yardımcısı Tijen Mergen de, “Tekstil, Türkiye’nin dünyada öncü olacağı ve en fazla katma değer sağlayan aynı zamanda büyük keyif veren sektörlerin başında geliyor. Özellikle teknoloji ve sürdürülebilirlik konusunda fikri olanlar gerekli network ağına ulaşabilmek için kesinlikle programa katılmalı ve bu fırsatlardan yaralanmalılar” dedi. Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter ise, “Girişimci, pek çok işi aynı anda yapmak zorunda. Bu tür yarışmalar işi gerçekten büyüten ve adaylara farklı bakış açısı kazandıran platformlar. Reddedildiğinizde neyi yanlış yaptığınızı doğru insanlar anlatıyor, kabul edilmişseniz sizi daha da yukarıya çekiyor. Farklı ufukların kapısını aralamaya fırsat sunan TechXtile programına tüm girişimci adayların başvurması gerekiyor. Kadınlarımız, ülkemizin dünya arenasında reklamını yapabilecek en iyi ürün” şeklinde konuştu.