DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Ürünlü’de 275 hak sahibi imarlı tapularına kavuştu

Nilüfer Belediyesi, Ürünlü Mahallesi’nde yürüttüğü imar planı çalışmalarını tamamlayarak, hak sahiplerine imarlı tapularını teslim etti. Düzenlenen törende Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, tapuları vatandaşlara bizzat teslim etti.

Giriş: 03.10.2025 14:09
Paylaş
Ürünlü’de 275 hak sahibi imarlı tapularına kavuştu

Ürünlü Arı Evi’nde gerçekleştirilen törene Başkan Özdemir ve eşi Nuray Özdemir’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Bayraktar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Özdemir, yaklaşık 30,5 hektarlık alanın imara açıldığını, 134 parselin uygulamaya dahil edildiğini ve 170 yeni tapu oluşturulduğunu belirtti. Toplamda 275 hak sahibine tapuları teslim edildi.

Yeni imar planıyla birlikte, tarihi dokunun korunduğu, kentsel sit alanlarının belirlendiği ve mahallenin ihtiyaçları doğrultusunda 2 katlı yapılaşmaya izin verildiği ifade edildi. Başkan Özdemir ayrıca, 0.60 emsal oranıyla inşaat yapılabileceğini açıkladı.

Başkan Özdemir, planın getirdiği kazanımları şöyle özetledi: “Yolların mülkiyet sorunları çözüldü. Okul ve park alanları ile belediye hizmet alanları belirlendi. Altyapı çalışmalarımız hızlanacak ve Ürünlü’ye daha hızlı hizmet sunacağız.”

Ürünlü Mahalle Muhtarı Kadri Beki de hazırlanan plan için belediyeye teşekkür ederek, tapuların hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Başkan Özdemir ve Muhtar Beki, hak sahiplerine tapularını teslim etti.

Yorumlar

Haber Arama