DOLAR
34,5237
EURO
36,1715
ALTIN
2.971,24
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Kar Yağışlı
18°C
Cumartesi Kar Yağışlı
6°C
Pazar Az Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
8°C
yildirimwebbanner

UTİB Başkanı Engin’den girişimcilere cesaret

A+
A-

Girişimcilik ekosistemine katma değer sunan Türkiye’nin en önemli girişimcilik programı TechXtile Start-Up Challenge için başvurularda sona yaklaşıldı. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı’nda girişimcileri cesaretlendirdi.

DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞIYOR

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), TechXtile Start-Up Challenge’ın daha geniş kitlelere ulaşması noktasında çalışmalarına hız verdi. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve TechXtile Start-Up Challenge Program Koordinatörü Ufuk Batum, Bursa Tekstil Mühendisleri Odası’nın ‘Tekstilde Dijital Çözümler ve Uygulamaları’ eğitiminde program hakkında bilgiler verdi. TechXtile Start-Up Challenge’ın detayları ile ilgili katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Başkan Pınar Taşdelen Engin, girişimcileri programa katılmaları konusunda cesaretlendirdi.

‘BÜYÜK ÖDÜL, SÜRECİN KENDİSİ’

TechXtile Start-Up Challenge’ın büyük fırsatlar sunduğunu belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Engin, “Programımızın hem girişimcilik, hem de inovasyon ligine firmalarımızın Ar-Ge bölümünde çalışan arkadaşların ilgi duyacaklarını düşüyorum. Buradaki büyük ödül, aslında sürecin kendisi. Program kapsamında yaptığımız Akıl Fikir Buluşmaları’na katılan önceki dönem finalistlerimizin paylaştıkları deneyimler bu işi devam ettirmemiz noktasında bize güç veriyor” dedi. Girişimcilere destek olarak tekstil ekosistemine katkı sağlamayı hedeflediklerini de belirten Engin, “Firmalarımızın içerisinde de girişimcilik ruhunu geliştirmemiz gerekiyor. Özellikle Ar-Ge’de görev alan çalışma arkadaşlarımızın fikirlerini yönetim kuruluna pazarlamaları gerekiyor. Bu tarz girişimcilik eğitimleri bu noktada oldukça önemli. Profesyonel yarışmacılar değil, sektöre katkı verecek projelerin peşindeyiz. Akademik olarak girişimcilere destek verdiğimiz programımızın ‘girişimcilere networking’ konusunda da büyük katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

UZUN MARATONUN SONUNA GELİNDİ

Program Koordinatörü Ufuk Batum da, 10 yıldır süren ‘Ar-Ge Proje Pazarı’nın üzerine inşa edilen programın, 4 yıldır TechXtile Start-Up Challenge olarak kabuk değiştirerek büyümeye devam ettiğini belirtti. Programın tekstil sektörü için çok değerli olduğunu belirten Batum, “Zaman geçtikçe her marka ve şirkette olduğu gibi her programın da kendini yenilemesi gerekiyor. 3 yıl boyunca değiştirerek yaptığımız, bu yıl da dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz TechXtile Start-Up Challenge programımız aslında uzun bir maratonun sonunda vardığımız nokta. Tekstil dünyasının büyük Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile konuşup, görüşüyoruz. Teknoloji ve trend alanlarını belirleyip, girişimcilerimizi bu noktalara yönlendiriyoruz. Programımıza başvuran tüm katılımcıları TechXtile Akademi’ye davet ediyor ve eğitimden faydalanmalarını sağlıyoruz. Kurumsal olarak da büyük ilgi gören programımız çok fazla kaynak harcamadan uluslararası arenada ses getiriyor” dedi.

Bu kapanacak 20 saniye