Özel Medicabil Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emine Yılmaz Mert, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte grip vakaları arttığını ve okullarda yaygın görüldüğün belirtirken, “Grip virüsü damlacık yoluyla (öksürme, hapşırma) veya grip virüsü yerleşmiş yüzeylere dokunulduğu taktirde bulaşmaktadır. Bu nedenle öksürürken, hapşırırken mendile veya dirsek içine öksürmeliyiz” dedi.
Çocuklarda ani başlayan yüksek ve dirençli ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı, öksürük, yaygın kas ve eklem ağrısı ve kusmanın grip belirtisi olarak değerlendirilebileceğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emine Yılmaz Mert, “Küçük yaştaki çocuklarda özellikle dirençli ateş ve halsizlik ön planda ise grip akla gelmelidir. Grip virüsü zatüre (pnömoni) sebebi olabilir. Gribe bağlı bir diğer komplikasyon da kas iltihabıdır. Bu durumda çocuk ayakta duramayacak kadar veya yürümekte zorlanacak kadar ağrı hissedebilir ve kanda kreatin kinaz denilen bir enzimin yükselmesiyle kas iltihabı teşhisi konur” şeklinde konuştu.
Grip tedavisinde spesifik antiviral ilaçlar, şikayetlere yönelik semptomatik ilaç ve yöntemlerin önerildiğini dile getiren Özel Medicabil Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emine Yılmaz Mert şunları söyledi :
“Grip tedavisinde ateş düşürücüler, bol sıvı alımı, C vitamininden zengin besinlerin tüketilmesiyle tedavi gerçekleştirilir. Gribe yakalanan çocukların istirahati ihmal edilmemelidir. Ev ortamında odalar sık sık havalandırılmalı, kapalı ortamlardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.”