Yeşil Çevre yönetimi, Bursa’nın ovası ve su kaynaklarını koruma çalışmaları kapsamında ‘Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ kurulmasına olanak veren ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.
BURSA (İGFA) – Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, Bursa Ovası ve kentin en önemli zenginliklerinden olan su kaynaklarının korunması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalarını belgelerle taçlandıran Yeşil Çevre, yönetmelik kapsamında hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre, insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen ‘Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin kurulumuna imkân veren ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.
AVRUPA STANDARTLARINDA HİZMET
Yeşil Çevre, hizmet verdiği şehrin doğu bölgesindeki sanayi kuruluşları ve hanelerden kaynaklanan atık suların yönetmeliklere tam uyumlu şekilde arıtılmasıyla birlikte arıtma sonunda ortaya çıkan katı, sıvı atıkların ve diğer katı atıkların bertarafına izin veren prosedürleri tamamladı ve gerekli yetki belgesini de aldı. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, amaçlarının su varlıklarımızı korumak ve yer altı su kaynakların geleceğe taşımak olduğunu söyledi.
Türkiye’deki en ucuz bedelle arıtma hizmeti veren tesis olduklarını belirten Aydın, kapasitelerini 150 bin metreküplük suyu arıtabilecek hale getirmeyi hedeflediklerini vurgularken, “Günlük 50 bin metreküp suyu ileri derecede arıtarak ortaklarımızın kullanımına sunmak istiyoruz. Bu sayede 50 bin metreküp su yer altından daha az çekilecek. Şehrimizin yeraltı suyu zenginleşecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız, Yeşil Çevre modelinin ülkemizin farklı bölgelerinde kurulmasıyla alakalı çalışmalar yapıyor” diye konuştu.